Tek dozda yüzde 90'ın üzerinde etkili

Çin'de üretilen ve tek doz halinde uygulanan 'Rekombinan' tipi Kovid-19 aşısının yaygın kullanımına şartlı onay çıktı. Çin Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi onay verildiğini açıkladığı adenovirüs temelli Rekombinant aşısı 18 yaşından büyüklere uygulanabiliyor. 2-8 dereceler arasında saklanabildiği için taşıma kolaylığı sağlayan aşı hastalığın şiddetini azaltmada yüzde 90'ın üzerinde etkili.

Xinhua'nın haberine göre, Çin Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi tarafından yapılan açıklamada, tek dozluk Rekombinant aşısının şartlı olarak yaygın kullanım için onaylandığı duyuruldu.

Rekombinant'ın Çin Askeri Tıp Enstitüsünde araştırmacı olan Chen Wei liderliğindeki bir araştırma ekibi tarafından geliştirilen Çin’in adenovirüs temelli ilk aşısı olduğu ifade edildi.

Rekombinant aşısının 18 yaşın üzerindekilere uygulanabildiği ve 2-8 santigrat derecelerde taşınıp saklanabildiği kaydedildi.

Çin basınında çıkan haberlere göre aşı, semptomatik vakaları önlemede yüzde 65,7 ve hastalığın şiddetini azaltmada yüzde 90,98 etkili olduğu bildirildi.

Çin daha önce Sinovac tarafından üretilen CoronaVac aşısına ilaveten özel şirket CanSino Biologics ve kamu şirketi Sinopharm'ın Kovid-19 aşılarını yaygın kullanım için şartlı onay vermişti. Ad5-nCoV adlı aşı da 2020 Haziran ayından bu yana, Çin Merkez Askeri Komisyonu bünyesindeki Sağlık Hizmetleri Bürosu tarafından orduda acil kullanımı için onaylanmıştı. 

Tek dozda yüzde 90'ın üzerinde etkili ile ilgili etiketler Çin rekombinant adenovirüs kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.