Tehlike kapımızda! 1,7 milyon yeni virüs

Dünya koronavirüs salgınını yaşarken yapılan araştırmada doğada yaklaşık 1,7 milyon keşfedilmemiş virüs bulunduğu açıklandı. Bunların yarısının insanlara bulaşma ve Covid-19 gibi yeni salgınlara neden olabileceği öğrenildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Biyoçeşitlilik ve Ekosistem Hizmetleri Hükümetlerarası Bilim Politika Platformu (IPBES) tarafından yayımlanan yeni bir rapor açıklandı.

Bu rapora göre bilim insanları doğada yaklaşık 1,7 milyon keşfedilmemiş virüs bulunduğunu tahmin ettiklerini ve bunların yarısının bulaşabileceğini ve dünyayı etkisi altına alacak yeni salgınları tetikleme potansiyeline sahip olduğunu bildirdi.

YARASA VE FARE'DEN GEÇEBİLİR 

İnsanları için tehlikeli bir durum yaşanabileceği ve yarasa, fare gibi hayvanların endişe verici hastalıkları taşıma olasılığının yükseldiği aktarıldı. Buna göre  her yıl yaklaşık beş virüsün önündeki tür engeli ortadan kalktığı için direk olarak insanlara bulaşmaya hazır hale geliyor. 

 

Tehlike kapımızda! 1,7 milyon yeni virüs ile ilgili etiketler Virüs Korona fare yarasa
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.