Teğmen nasıl olunur? Teğmen olma şartları nedir? İşte maaşı ve imkanları...

Teğmen olmak birçok öğrencinin hayallerini süsleyen bir meslektir. Askeri bir rütbe olarak bilinen teğmenlik mesleği hakkında pek çok kişi araştırma yapıyor. Peki teğmen nasıl olunur? Teğmen olma şartları nedir, maaşı ve iş imkanları nelerdir?

Hem zihinsel hem de fiziksel olarak bazı şartları bulunan teğmenlik, özellikle deniz, hava ve kara olmak üzere 3 ayrı bölümde değişkenlik gösterir. Teğmen olma kriterlerini merak edenler için araştırdık.

Teğmen Ne İş Yapar?

Kara, Deniz ve Hava kuvvetlerinde tim komutanlığı görevini yürüten teğmen, genel olarak ordu içinde hiyerarşik açıdan sevk ve idare kısmını üstlenir.

Teğmen Nasıl Olunur?

Teğmen olabilmek için belli bazı şartları yerine getirmek gerekir. Özellikle Harp Okulu adına başvuru gerçekleştirmek önceliktir. Bu doğrultuda başvuru şartları şu şekilde ön plana çıkıyor;

- En çok 20 yaşında olmak gerekir.

- T.C. vatandaşı olunmalıdır.

- Lise ve dengi okullara devam eden ya da mezun olmuş kişiler

- ÖSYM üzerinden o yıl gerçekleştirmiş sınav kapsamında, Milli Savunma Üniversitesi için gerekli taban puanı elde etmek.

- Devletin güvenliğini tehlikeye atacak herhangi bir yapı içerisinde bulunmamak veya adli sicil kaydı olmamak.

- Küçük ya da büyük herhangi bir şekilde hüküm giymemiş olmak.

- Boşanmış, nişanlı, evli ya da çocuklu ve benzeri durumlar içerisinde olmamak.

- Askeri okula giriş yaparak intibak eğitimi üzerinden bunu başarıyla gerçekleştirmek.

Teğmenin maaşı tecrübesine ve bulunduğu bölgeye bağlı olarak belli başlı bazı değişkenlikler gösterebilmektedir. Genel olarak 6000 TL ila 7000 TL arasında bir miktar ön plana çıkıyor. Ortalama bazlı ele alındığı zaman ise 6400 TL gibi bir maaş aylık olarak teğmenlere verilmektedir.

Teğmen nasıl olunur? Teğmen olma şartları nedir? İşte maaşı ve imkanları... ile ilgili etiketler Türk Silahlı Kuvvetleri teğmen nasıl olunur teğmen maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.