Tecavüzle suçlanan HDP'li Tuma Çelik'ten savunma

Bir kadına cinsel saldırıra bulunmakla suçlanması üzerine partisinden ihraç edilen HDP'li Tuma Çelik kendisini savundu. Olayın üzerinden bir yıla yakın süre geçmesini bahane eden Çelik, iddiaları reddetti.

Bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan ve HDP’den ihraç edilen Mardin Bağımsız Milletvekili Tuma Çelik, Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi’ni görüşmek üzere kurulan hazırlık komisyonuna savunmasını verdi.

Cinsel saldırıyı reddeden Mardin Bağımsız Milletvekili Tuma Çelik, soruşturmanın hiçbir aşamasında ifadesine başvurulmadığını ve kendisinden DNA örneği alınmadığını öne sürdü.

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre, Çelik’in savunmasında, şikayetçinin, olayın olduğunu iddia ettiği tarihten sonra şikayette bulunmadığı ifade edilerek, “İddia edilen olayın üzerinden 11 ay 18 gün geçtikte sonra savcılığa müvekkil hakkında suç duyurusunda bulunmuştur” denildi.

 

Tecavüzle suçlanan HDP'li Tuma Çelik'ten savunma ile ilgili etiketler HDP Mardin cinsel saldırı Tuma Çelik
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.