TCMB Politika Faizini 50 Baz Puan Düşürdü

2020 yılının beşinci faiz kararı Türkiye Cumhuriyeti Merkez bankası tarafından açıklandı, Para Politikası Kurulu politika faizini 50 baz puan düşürdü ve yüzde 8,75’ten yüzde 8,25’e çekti.

Paylaşılan son haber Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası açıklaması oldu, açıklamada bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,75’ten yüzde 8,25’e indirilmiştir denildi.

10 Ayda 1,575 Puan İndirim Gerçekleştirildi

Temmuz 2019 tarihinde göreve getirilen başkan Murat Uysal ile birlikte son 9 ayda faizlerde üst üste indirime gidildi ve 10 ayda politika faizinde 1,575 puan indirim gerçekleştirildi. Uysal göreve geldiğinde faizler yüzde 24 idi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası açıklamasında şu cümlelere yer verildi. Küresel büyüme görünümünde ki zayıflama Pandemiye bağlı olarak derinleşiyor.

Nakit Akışının Devamı Önemli

Gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerin merkez bankaları genişleyici yönde adımlar atıyor, küresel ekonomide ki toparlanma konusunda belirsizlik sürerken ülkeler tarafından atılan normalleşme adımları izlenmekte. Salgına bağlı gelişmelerin Türkiye ekonomisi üzerinde ki olumsuz etkilerinin sınırlandırılması için nakit akışının devamı önemli. Ortaya konan parasal ve mali tedbirler sayesinde finansal istikrar ve salgın sonrası ekonomik toparlanma daha kolay sağlanacak.

Para Politikasında Ki Temkinli Duruş Sürdürülmeli

Turizm ve ihracat gelirlerinde korona virüs salgını nedeni ile düşüş yaşanmasına rağmen emtia fiyatları ithalatın sınırlayıcı etkisi ile cari işlemler dengesi yıl genelinde ılımlı bir seyir izleyecek. Enflasyonda ki düşün devamı ülke risk priminin gerilemesinde, uzun vadeli faizleri aşağı çekilmesinde, ekonomik toparlamanın güç kazanmasında çok önemli faktördür. Uyumlu bir şekilde hedeflenen politika ile düşüşün gerçekleşmesi için para politikasında ki temkinli ve dikkatli duruşun sürdürülmesi lazım.

Tüm Araçlar Kullanılacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası finansal istikrar ve fiyat istikrarı amacı doğrultusunda elinde bulunan bütün araçları kullanmaktadır ve kullanmaya da devam edecektir. Açıklanacak her yeni haber ve yeni verinin Para Politikaları Kurulunun geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olacağını önemle vurgularız. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamanın tam metni Haber365 sitesinde yer almaktadır.

https://www.haber365.com.tr/

TCMB Politika Faizini 50 Baz Puan Düşürdü ile ilgili etiketler TCMB Merkez Bankası haber365
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.