TCDD Genel Müdürü istifa etti: 10 gün önce atanmıştı

TCDD Genel Müdürlüğüne 10 gün önce Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile atanan Abdülkerim Murat Atik istifa etti. Aynı zamanda Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı olan Atik'in Adnan Oktar grubu ile bağlantılı olduğu iddia edilmişti.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 10 gün önce TCDD Genel Müdürlüğü'ne atanan Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik istifa etti.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Atik’in yerine Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş getirildi. TCDD ile 4 Nisan’da 40 milyon Euro'luk özelleştirme sözleşmesi imzalayan Atik’in aynı zamanda Adnan Oktar grubu üyesi olduğu iddia edilmişti.

"DEĞERLENDİRME YAPMAK İSTEMİYORUM"

Atik’in istifa sebebi ile ilgili henüz TCDD ya da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılmazken, T24’ün ulaştığı Murat Atik, “Şu anda değerlendirme yapmak istemiyorum” diyerek istifaya ilişkin soruları yanıtlamadı.

ADNAN OKTAR GRUBU ÜYESİ OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

TCDD Genel Müdürlüğü görevine getirilmesinin ardından Atik’le ilgili Adnan Oktar grubu üyesi olduğu iddiası da gündeme gelmişti. 1999 yılında Adnan Oktar grubuna yapılan operasyon kapsamında polisin baskın yaptığı adreslerden birinin de Atik İnşaat şirketi olduğu, 2008 yılında da Oktar Grubu hakkında açılan cinsel istismar davasına ilişkin dosyada Atik’in isminin Oktar Grubu üyeleri listesinde 40’nıcı sırada yer aldığı ortaya çıkmıştı. Atik’in aynı zamanda Oktar Grubu’na yılda 200 bin TL para aktardığı da iddialar arasındaydı.

TCDD Genel Müdürü istifa etti: 10 gün önce atanmıştı ile ilgili etiketler TCDD istifa Abdülkerim Murat Atik genel müdür
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.