TBMM'nin bu haftaki mesaisi de yoğun olcak: Stokçulara ceza görüşülecek

TBMM'de bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından yoğun mesai sürüyor. Stokçulara ağır ceaa getirilmesini ön gören ve komisyonda kabul edilen düzenleme Genel Kurul'da görüşülecek. Ayrıca Bütçe görüşmeleri nedeniyle ara verilen grup toplantıları yeniden başlayacak.

Bütçe mesaisinin tamamlanmasının ardından yasama faaliyetleri kaldığı yerden devam edecek. Meclisi bu hafta da yoğun bir mesai bekliyor.

Bütçe görüşmelerinin ardından ilk iş enerji alanında düzenlemelerin yer aldığı torba kanun teklifi olacak. Genel Kurul'da maddeleri kabul edilen teklife göre, elektrikten alınan TRT payı kaldırılacak.

Yerli otomobil TOGG'un da aralarında bulunduğu elektrikli araçların şarj istasyonlarının altyapısı oluşturulacak.

STOKÇULARA AĞIR CEZA GELİYOR

Komisyonda kabul edilen stokçuluğa ağır cezalar öngören düzenleme de Meclisin gündeminde olacak.

Teklife göre stokçuluk yaptığı belirlenenlere, en az 100 bin liradan başlamak üzere 2 milyon liraya kadar para cezası verilecek.

Asgari ücretin vergi dışı kalması için de adım atılacak. Kanun teklifinin bu hafta Meclis'te yasalaştırılması planlanıyor.

GRUP TOPLANTILARI YENİDEN BAŞLAYACAK

Bütçe görüşmeleri sebebiyle ara verilen grup toplantıları da yeniden başlayacak. 2 haftalık aranın ardından liderler, milletvekillerine hitap edecek.

TBMM'nin bu haftaki mesaisi de yoğun olcak: Stokçulara ceza görüşülecek ile ilgili etiketler TBMM Ceza Mesai genel kurul torba yasa enerji trt payı stokçu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.