TBMM'de Rusya-Ukrayna oturumu: Konuşulanlar devlet sırrı sayılacak

Meclis Genel Kurulu, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili gelişmelerin ele alınacağı kapalı oturuma geçti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bölgedeki gelişmelerle ilgili milletvekillerini bilgilendirecek, gizli görüşme tutanakları 10 sene boyunca sır olarak saklanacak.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Adan, birleşimin başlangıcında yürütmenin, Ukrayna'da yaşanan son gelişmelere ilişkin gündem dışı söz talebi olduğunu aktardı. Bu isteği yerine getireceğini belirten Adan, talep olması halinde siyasi partilere de söz hakkı vereceğini söyledi.

Adan, yürütme için 20, Mecliste grubu bulunan siyasi parti temsilcileri için 10 ve grubu bulunmayan bir milletvekili için 5 dakika konuşma süresi tanıyacağını belirtti. Adan, daha sonra, AK Parti Grubu'nun, oturumun kapalı yapılmasına ilişkin önergesini oylamaya sundu. Önergenin kabul edilmesinin ardından Adan, Genel Kurul Salonu'nda bulunabilecek üyeler dışında salonun boşaltılmasını istedi. Daha sonra kapalı oturuma geçildi.

ÇAVUŞOĞLU VEKİLLERİ BİLGİLENDİRECEK

Kapalı oturumda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşı ve bölgedeki gelişmelerle ilgili milletvekillerini bilgilendirecek.

TUTANAKLAR 10 YIL BOYUNCA SAKLANACAK

TBMM'de en son 3 Mart 2020'de Bahar Kalkanı Harekatı yürütülen İdlib'deki gelişmelerin görüşülmesi için kapalı oturum yapılmıştı. Gizli görüşme tutanakları 10 yıl boyunca sır olarak saklanıyor. Milletvekillerinin toplantıya ilişkin açıklama yapması da yasaklanıyor. Toplantıda konuşulanlar devlet sırrı olarak kabul edilecek.

Görüşmede milletvekillerine yardımcı olmak amacıyla sağır ve dilsiz kavaslar görev yapacak.

TBMM'de Rusya-Ukrayna oturumu: Konuşulanlar devlet sırrı sayılacak ile ilgili etiketler TBMM Ukrayna Meclis Mevlüt Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.