TBMM'de kavga çıktı

TBMM Genel Kurulu'nda devam eden 2021 bütçe görüşmeleri sırasında söz alan HDP'li vekil Dirayet Taşdemir'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef almasının ardından AK Parti'li vekiller ile HDP'li vekiller arasında tartışma çıktı.

TBMM Genel Kurulu, bütçe görüşmeleri sırasında yine karıştı. İçişleri Bakanlığı'nın bütçesinin görüşüldüğü sırada, AK Parti'li ve HDP'li vekiller arasında gergin anlar yaşandı.

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, geçen Ekim ayında Kobani eylemleri kapsamında HDP'li isimlerin gözaltına alınıp tutuklandığı soruşturmayı hatırlatarak, "Kobani eylemleri bahane edilerek partimize karşı bir kumpas dava açıldı, 6 yıl sonra hem de. Bu arkadaşlarımızın hepsi bu dosyada aslında ifade vermişti. Yine DTK ve HDK, TJA gibi demokratik kurumlarımız hedef haline getiriliyor" dedi.

Soylu da oturduğu yerden iddialara yanıt vereceğini belirtti. 

AK PARTİ'Lİ VEKİLLER KÜRSÜYE YÜRÜDÜ

Taşdemir'in konuşması, Genel Kurul'da tansiyonun yükselmesine neden oldu. AK Parti milletvekilleri, HDP'li Taşdemir'e tepki gösterdi. Bazı AK Parti milletvekilleri kürsüye yürüyünce, diğer HDP milletvekilleri de yerlerinden kalktı.

TBMM'de kavga çıktı - Resim : 2

AK Parti ve HDP milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. CHP'liler ise araya girerek tansiyonu düşürmeye çalıştı.

OTURUMA ARA VERİLDİ

Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, oturuma 15 dakika ara verdi. Aranın ardından Genel Kurul devam etti.

 

TBMM'de kavga çıktı - Resim : 3

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.