TBMM, Libya tezkeresini onayladı! Mehmetçik, Libya'ya gidiyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Libya’da konuşlanması konusunda Cumhurbaşkanı’na yetki verilmesine ilişkin tezkere TBMM'de kabul edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Libyada konuşlanması konusunda Cumhurbaşkanı’na yetki verilmesine ilişkin tezkere, olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda saat 14:00'te başlayan oturumla görüşülmeye başlandı.

Mehmetçik’i Libya yolcusu yapacak tezkere, 184 ret oyuna karşı 325 kabul oyuyla kabul edildi.

AK Parti adına söz alan Milletvekili İsmet Yılmaz, tezkereye neden "evet" diyeceklerini şu sözlerle açıkladı:

- Libya siyasi anlaşmasında yeri bulunmayan ve bu çerçevede gayri meşru olan sözde Libya ulusal ordusunun 4 Nisan 2019 tarihinde başkent Trablus'u ele geçirmek ve Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni devirmek amacıyla başlattığı saldırıları devam etmektedir.

- Sivilleri hedef alan bu saldırılar, Libya'da insanı sorunları giderek kötüleştirmektedir. Çatışmalar ve istikrarsız durum, DEAŞ ve El-Kaide gibi terör örgütlerinin eylemleri için uygun ortam sağladığı gibi, Libya denizlerinde göçmen kaçakçılığı yapılmasına uygun zemin hazırlamaktadır. Bütün bu gelişmeler Libya ve Türkiye dahil olmak üzere bölge için tehdit oluşturmaktadır.

- Gayri meşru Libya ulusal ordusuna bağlı unsurlarca Libya'da faaliyet gösteren Türk şirketlerinin, Türk vatandaşlarının ve Akdeniz'de bulunan Türk bandıralı gemilerin hedef alınacağı yönünde açıklamalar da bulunmaktadır. Gayri meşru güçlerin saldırılarının durdurulması, Türkiye'nin Akdeniz'deki çıkarlarına zarar verecektir.

- Türkiye ile Libya arasında imzalanan ve yürürlüğe giren deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin mutabakat muhtırasıyla esasen deniz yetki alanları doğrultusunda hem Türkiye'nin hem Libya'nın uluslararası hukuktan doğan hakları korunmaktadır. Libya'da barışın sağlanması Türkiye adına büyük önem taşımaktadır.

TBMM, Libya tezkeresini onayladı! Mehmetçik, Libya'ya gidiyor!

TBMM, Libya tezkeresini onayladı! Mehmetçik, Libya'ya gidiyor! ile ilgili etiketler Türk Silahlı Kuvvetleri TBMM Libya asker tezkere
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.