TBMM istedi, İslam İşbirliği Teşkilatı kınadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği'nin İsrail'i kınayan bir bildiri yayımladığını duyurdu. Kınama bildirisi, TBMM Başkanlığı'nın girişimiyle yazıldı.

İsrail'in Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinlilere saldırısının yankıları sürüyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği'nin (İSİPAB), TBMM Başkanlığı'nın girişimiyle, İsrail'i kınayan bir bildiri yayımladığını duyurdu.

Başkan Mustafa Şentop, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği'nin, İsrail'in Filistinli Müslümanlara uyguladığı şiddet ve zulmü kınayan bir bildiri yayımladığını belirtti.

Şentop, İSİPAB'ın bildiride şu ifadelere yer verdiğini de paylaştı: "İSİPAB: Kudüs ve kutsal mekanlarımız bizim kırmızı çizgimizdir. İsrail'in, Kudüs'ün ve Mescid-i Haram'ın statüsünü değiştirmeyi amaçlayan saldırgan operasyonlarını, Filistin halkının meşru haklarını gasp etme girişimlerini sürekli kınamaya devam edeceğiz."

 

TBMM istedi, İslam İşbirliği Teşkilatı kınadı ile ilgili etiketler TBMM Mustafa Şentop İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği israil kınama israil saldırıları bildiri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.