TBMM Başkanı Şentop'tan Montrö açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan "Gerekirse Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden çekiliriz" şeklindeki açıklama sonrası yeni bir açıklama geldi. Şentop, Hak ve hukukumuzu antlaşmalar korumaz; antlaşmaları hak ve hukukumuzu koruma kudretimiz ve kararlığımız var eder" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Lozan ve Montrö gibi anlaşmaların özel durumlarının olduğuna dikkat çeken Şentop, "Ben boşanma ile ilgili hukuki prosedür anlatsam insanları boşanmaya teşvik mi etmiş olurum. bu kadar saçmalığı anlamakta zorlanıyorum." ifadelerini kullandı. 

Şentop'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Okul bahçesindeki Atatürk büstlerine yönelik alçak saldırı girişimi olduğunu öğrendim. Büstün altındaki kaideler üzerine bazı yazılar yazıldığını tespit ediyor jandarma ve polis. Tahkikat devam ediyor. 3 okulda olduğuna göre planlı bir hareket, provokasyon olduğunu düşünüyorum. Kameralar üzerinden yapılan bazı tespitler var. Gerekli şekilde cezalandırılacağını düşünüyorum."

MONTRÖ TARTIŞMASI

"Ben herhangi bir anlaşma, sözleşme ismi zikretmedim. Soruyu soran gazeteci arkadaşımızın iyi niyetle o anda aklına gelen bazı anlaşmaların isimlerini zikrederek, ben yine herhangi bir anlaşma isimleri söylemeden iç hukuktaki düzenlemelerden bahsettim. Bir süre sonra bazı çevrelerin başta Montrö olmak üzere bana yönelik isnatlar olduğunu gördüm. Gizli saklı beyanat değil. TV'de canlı yayınlanan bir program. Ortalama zeka seviyesini düşünerek konuşuyoruz. Bunun altında olanlar için benim yapabileceğim bir şey yok. Montrö, Lozan gibi anlaşmaların özel durumu vardır. Ben boşanma ile ilgili hukuki prosedür anlatsam insanları boşanmaya teşvik mi etmiş olurum. bu kadar saçmalığı anlamakta zorlanıyorum."

TBMM Başkanı Şentop'tan Montrö açıklaması ile ilgili etiketler Mustafa Şentop hukuk montrö boğazlar sözleşmesi anlaşma
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.