TBMM Başkanı Şentop'tan Ceren Özdemir açıklaması!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bursa'da bir kolejin açılışına katıldığı törende Ceren Özdemir cinayeti ve Libya ile imzalanan mutabakat hakkında açıklamalarda bulundu.

Orhangazi ilçesinde Bahçeşehir Koleji'nin açılışına katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

''İNFAZ SİSTEMİMİZİ CİDDİ BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM''

Şentop, Ordu'da vahşice katledilen Ceren Özdemir'in ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, ''Cinayeti işleyen şahıs bağlamında söylüyorum, bu şekilde bazı mahkumların izinli olarak dışarıya çıkmamaları gibi hususlar da dahil olmak üzere, bizim infaz sistemimizi ciddi bir şekilde değerlendirmemiz, sadece işlenen suç bakımından değil zihin sağlığı, psikolojik durumu bakımından da mahkumların değerlendirilmesini gerektiren bazı tedbirleri almamız lazım." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Şentop'tan Ceren Özdemir açıklaması!

"DOĞU AKDENİZ'LE İLGİLİ EN STRATEJİK ADIM"

Akdeniz'deki gerilime de değinen Şentop, ''Türkiye'nin atmış olduğu bu adım, Doğu Akdeniz'de kendi arzularına göre cirit atmaya çalışan bazı ülkelerin, Doğu Akdeniz'in etrafındaki ülkelerin uluslararası hukuka göre sahip olduğu birçok hakkı, yetkiyi ihlal ederek, oldu bittilerle adım atmaya çalışanların da akıllarını başlarına almasını sağlayacak önemli bir hamledir. Türkiye'nin Doğu Akdeniz ile ilgili bugüne kadar atmış olduğu en stratejik adım, en büyük hamle. Bilhassa Yunanistan'ın adalar üzerinden planladığı, esasen uluslararası hukuka aykırı birçok hesabı da bozmuş oldu." dedi.

TBMM Başkanı Şentop'tan Ceren Özdemir açıklaması! ile ilgili etiketler Türkiye TBMM Bursa Libya Mustafa Şentop Ceren Özdemir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.