TBMM Başkanı Şentop sosyal medyada uğradığı saldırı sonrası konuştu: Peşini bırakmayacağım

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, dün akşam sosyal medyada saldırıya uğradı. Konuyla ilgili açıklama yapan Şentop, konunun peşini bırakmayacağının altını çizerek, "Akşam böyle bir sosyal medya saldırısıyla karşılaşınca milletvekili arkadaşlarımdan arayanlar oldu. Dediler ki, 'Cevap verme, sahibi ile görüş'. Ben bunu uygun bulmam" dedi. Şentop'un sözleri sonrası "Sahibi kim" sorusu kulislerde gündem oldu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un sosyal medyada maruz kaldığı saldırı siyasetin gündemine oturdu. Twitter'da 'Cumhur Frankfurt' adıyla tanınan  kullanıcı, Şentop hakkında saygı sınırlarını aşan paylaşım yaptı. Şentop ise paylaşıma 'Terbiyesizlik yapma' şeklinde yanıt verdi.

TBMM Başkanı Şentop sosyal medyada uğradığı saldırı sonrası konuştu: Peşini bırakmayacağım

TBMM Başkanı Şentop sosyal medyada uğradığı saldırı sonrası konuştu: Peşini bırakmayacağım - Resim : 2

Meclis Başkanı Şentop, sosyal medyada karşılaştığı saldırıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada sert ifadeler kullandı. Olayın peşini bırakmayacağının altını çizen Şentop Ankara'da 'Meclis Bahçesi, Çocuk Bahçesi' etkinliğinin açılışı sonrası şu ifadeleri kullandı:

"Siyaseti sadece siyaset için değil, siyasi düşünce ve dünya görüşü çerçevesinde çalışmalarımızın devamı mahiyetinde uzantısı olarak görüyoruz. Bir takım ilkeler, prensipler, ahlak çerçevesinde siyasetin yapılmasını gerekli görüyoruz. Başından beri siyasetin doğallığı, tabiliği içerisinde enstrümanların araçların da o siyasi anlayışlarımıza, ahlakımıza uygun kullanılması hassasiyetini gösteriyoruz. Herkesten de bu hassasiyeti bekliyoruz. Uzun zamandır kayıt dışı siyasetle mücadele ediyoruz. Bunu doğru bulmuyoruz. Siyasetin içinde olmayıp, dışarıdan yön vermeye çalışanları, daha önce devletin çeşitli kademelerinde, sivil-askeri bürokrasi başka yerlerde de olabilir, bunu doğru bulmuyoruz, hep bununla mücadele ettik. Ankara küçük yer; kimin kimin adamı olduğu, kimin sahibi olduğunu biliyor."

"SAHİBİYLE KONUŞ DEDİLER"

Akşam böyle bir sosyal medya saldırısıyla karşılaşınca milletvekili arkadaşlarımdan arayanlar oldu. Dediler ki, 'Cevap verme, sahibi ile görüş'. Ben bunu uygun bulmam. Ben, düzgün, doğru, düz siyaset yaparım. Siyasette hileler bana çok uzaktır. Daha önce bu gibi tutumlara cevap verme durumum olmadı. Ama bu konuyu kapatmayacağım. Herkes siyaset yapacak olursa, bunu usulüyle düzgün bir şekilde, bizim siyasi geleneğimizin ahlakına uygun yapmalı. Burada aynı siyasi görüştenmiş gibi davranarak, bazı yerlere cevap yetiştirerek, kendilerine güç elde ettiğini düşünenler daha sonra bunu şahsi çıkarları için kullanmaya yöneliyorlar, kimsenin buna müsaade etmemesi lazım."

"SAHİBİ KİM" SORUSU GÜNDEME GELDİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un açıklamaları en az sosyal medyada uğradığı saldırı kadar yankı buldu. Şentop'un bu işin peşini bırakmayacağının altını çizdiği açıklamasında bazı milletvekillerinin 'Sahibiyle' konuş' dediğini aktarması siyaset kulislerinde gündem oldu. Şentop'un açıklamalarında kullandığı ifadeler sonrası 'Sahibi kim' sorusunun yanıtı merak konusu oldu. 

TBMM Başkanı Şentop sosyal medyada uğradığı saldırı sonrası konuştu: Peşini bırakmayacağım ile ilgili etiketler Mustafa Şentop Sosyal Medya Saldırı troll
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.