TBMM Başkanı Şentop: Rusya'nın başlattığı askeri harekat kabul edilemez

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekatın, başta bölge istikrarı olmak üzere dünyada barış ve güvenliği sarsabilecek tehlikeli bir adım olduğunu açıklayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Rusya Federasyonu tarafından Ukrayna'ya başlatılan askeri harekatı kabul edilemez buluyoruz" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekata ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yazılı açıklama yapan Başkan Şentop, "Rusya Federasyonu tarafından Ukrayna'ya başlatılan askeri harekatı kabul edilemez buluyoruz. Bu saldırı, başta bölgemizin istikrarı olmak üzere dünyada barış ve güvenliği sarsabilecek tehlikeli bir adımdır. Dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerimiz bulunan Rusya Federasyonu ve Ukrayna'nın bu meseleyi uluslararası hukuk ve Minsk Mutabakatları çerçevesinde, diplomasi ve diyalog yoluyla acilen çözüme kavuşturması en samimi dileğimizdir. Savaşın kazananı olmayacağını bir kere daha hatırlatırken Ukrayna'nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklediğimizin altını çiziyoruz" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Şentop: Rusya'nın başlattığı askeri harekat kabul edilemez ile ilgili etiketler TBMM Mustafa Şentop Rusya Ukrayna savaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.