TBMM Başkanı Şentop: Erken seçimciler bile iddialarından vazgeçti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 27. Dönem 6. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla Mecliste resepsiyon verdi. Bir gazetecinin "erken seçim" konusundaki sorusuna Şentop, "Erken seçimciler bile artık iddialarından vazgeçtiler." karşılığını verdi.

Meclis başkanlarının yasama yılı açılışı dolayısıyla geleneksel olarak verdiği akşam resepsiyonu, salgın nedeniyle iki yıl aranın ardından yeniden düzenlendi.

TBMM Başkanı Şentop, resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"ERKEN SEÇİMCİLER BİLE VAZGEÇTİ"

Bir gazetecinin "erken seçim" konusundaki sorusuna Şentop, "Erken seçimciler bile artık iddialarından vazgeçtiler." karşılığını verdi.

"Yeni anayasa" çalışmalarına yönelik soru üzerine Şentop, "Yeni anayasa seçimlerden sonra olabilir, olması lazım. Vakit daraldı, bu süreçte daha önce bir çağrı oldu zaten. Bir hazırlık yapıldı fakat diğer partiler buna iştirak etmediler, bir metin ortaya koymadılar. Nasıl olacak? Bu dönemde olması biraz zor. Anayasada birçok değişiklik yapıldı ama anayasanın bütünlükçü bir yaklaşımla hazırlanması lazım." diye konuştu.

"1600'ÜN ÜZERİNDE DOSYA VAR"

Şentop, "Yeni yasama yılında dokunulmazlık dosyalarına ilişkin tavrınız ne olacak?" sorusu üzerine de "Bu konuda benim tavrım belli, gelen dosyaları Karma Komisyona gönderiyorum. 1600'ün üzerinde dosya var. Bu, çok fazla. Böyle olmaması lazım." dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Erken seçimciler bile iddialarından vazgeçti ile ilgili etiketler TBMM Başkanı Mustafa Şentop erken seçim resepsiyon
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.