TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Bakan Soylu'ya '10 bin dolar alan siyasetçi' sorusu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, suç örgütlerinden 10 bin dolar alan siyasetçi iddiası ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yazılı soru gönderdi. Şentop, yazısında tüm bilgi ve belgelerin Meclis Başkanlığı'na gönderilmemesi gerektiğini ifade etti. Şentop ayrıca vekillerin zan altında kalmaması gerektiğini belirtti.

Organize suç örgütü soruşturması kapsamında aranan Sedat Peker, bir süredir Youtube yayınlarıyla birtakım iddiaları ortaya atıyor. Bu iddiaların hedefindeki isimlerden biri olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT'de katıldığı programda iddialara yanıt verirken Sedat Peker'den 10 bin dolar alan bir siyasetçi olduğunu öne sürmüştü.

Soylu, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada da 10 bin dolar alan siyasetçinin ismini savcılığa vereceğini kaydetmişti.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, iddialarla ilgili sorular üzerine "Bunun açıklanmasına dair kamuoyundan da beklentiler var, biz de bu konudaki beklentilerimizi ifade ettik yazılı-sözlü olarak Sayın Bakan'a" demişti.

'VEKİLLERİN ZAN ALTINDA KALMAMASI GEREK'

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın edindiği bilgiye göre; Meclis Başkanı Şentop, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde İçişleri Bakanı Soylu'ya bir yazı gönderdi.

Şentop, yazıda Gazi Meclis'in bu tür iddialarla anılmaması gerektiğini belirterek tüm bilgi ve belgelerin Meclis Başkanlığı'na gönderilmesini istedi. Şentop ayrıca vekillerin zan altında kalmaması gerektiğini belirtti.

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Bakan Soylu'ya '10 bin dolar alan siyasetçi' sorusu ile ilgili etiketler Mustafa Şentop İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.