TBMM Başkanı Şentop: Darbeci reflekslerin gölgesindeki söylemler kabul edilemez

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım'ın darbe imalı 'Işıklar yanıyor' paylaşımına çok sert tepki gösterdi. Şentop, ''Bu ülkede darbeci karanlık kafaları aydınlatacak ışığın anahtarı tektir ve o da Aziz Milletimizin iradesidir'' ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

''Darbeci reflekslerin gölgesindeki söylemler kabul edilemez. Bu ülkede darbeci karanlık kafaları aydınlatacak ışığın anahtarı tektir ve o da Aziz Milletimizin iradesidir. Gereken her durumda o irade sağduyu ile ışıkları açar ve lüzumsuzsa da kapar.''

TBMM Başkanı Şentop: Darbeci reflekslerin gölgesindeki söylemler kabul edilemez

NE OLMUŞTU?

AYM Üyesi Engin Yıldırım, sosyal medya platformu Twitter'daki hesabından tepki çeken bir paylaşım gerçekleştirdi. AYM binasının gece çekilen bir fotoğrafını paylaşan Yıldırım, ''Işıklar yanıyor'' notunu ekledi.

Yıldırım'ın paylaşımı sonrası deyim yerindeyse ortalık karıştı. Yıldırım'a vatandaşlar ve siyasilerden tepki yağdı. 

''IŞIKLAR YANIYOR'' İFADESİ NE ANLAMA GELİYOR?

Yıllar önce Mehmet Ali Birand tarafından sunulan 32.Gün programında her kriz gecesinde Genelkurmay Başkanlığı'nın pencerelerine bakmanın bir alışkanlık haline geldiği ifade edilmişti.

Programda, Genelkurmay binasının ışıklarının kapalı olması durumunda bir sorun olmadığı belirtilirken, ışıkların yanması durumunda ise orduda bir tedirginlik olduğunun anlaşılması gerektiği anlatılmıştı.

TBMM Başkanı Şentop: Darbeci reflekslerin gölgesindeki söylemler kabul edilemez ile ilgili etiketler TBMM AYM Mustafa Şentop Darbe ima paylaşım Engin Yıldırım
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.