Tayvan'da 6.8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı geldi

Tayvan'ın güneydoğusundaki Yujıng'de 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD tsunami uyarı sistemi Tayvan'daki deprem sonrası tsunami uyarısı yayınladı

Tayvan'da bugün 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Enstitütüsü (USGS), merkez üssü Yujing'in 86 kilometresi olan depremin yerin 10 kilometre altında gerçekleştiğini bildirdi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.

USGS tarafından Tayvan'ın kıyı kenti Taitung'un yaklaşık 50 kilometre kuzeyinde ve 10 kilometre derinliğinde dün 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Depremin başkent Taipei’de de hissedildiği ifade edilirken, can ve mal kaybı yaşanmadığı aktarıldı.

2016 yılında Tayvan'ın güneyinde meydana gelen depremde 100, 1999'da 7.3 büyüklüğündeki depremde ise 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

 

 
 
Tayvan'da 6.8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı geldi ile ilgili etiketler deprem Uyarı tayvan tusnami
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.