Tayvan'da 6.7 büyüklüğünde deprem

Güney Asya ülkesi Tayvan'da yerel saatle 21.19'da çok şiddetli bir deprem yaşandı. Yerel kaynaklara göre 6.7 büyüklüğünde olan deprem başkent Taipe'de büyük paniğe neden oldu. Hızlı tren seferleri durduruldu. Pasifik Ateş Çemberi olarak andlandırılan ülkede yaşanan deprem için Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) ise 6.1 büyüklüğünde olduğu açıklamasında bulundu.

Güney Asya ülkesi Tayvan'da yerel saatle 21.19'da bir deprem yaşandı. Denizde gerçekleşen sarsıntının merkez üssü ise Yilan kentine 34 kilometre mesafedeydi.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 6.1 büyüklüğündeki depremin derinliğinin 73 kilometre olduğunu açıkladı. Yerel kaynaklar ise depremin büyüklüğünü 6.7 olarak duyurdu.

Uluslararası ajanslar başkent Taipe'deki binaların sallandığını ve bazı hafif hasar bildirimlerinin olduğunu son dakika bilgisi olarak geçti. Şimdiye kadar gelen bilgilere göre, can kaybı yok.

Depremin ardından bir ada devleti olan Tayvan'ın kuzeyi ve güneyini bağlayan hızlı tren seferleri bir süre yapılamadı.

Pasifik Ateş Çemberi'ndeki iki devasa tektonik plakanın birleşme noktasının yanında yer alan Tayvan'da, son büyük deprem 2016 yılında yaşandı ve 100'den fazla insan öldü. 1999 yılındaki 7.3'lük sarsıntı ise büyük yıkıma yol açarken, 2 bini aşkın can kaybına neden olmuştu.

Pasifik Ateş Çemberi, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden iki tektonik plakayı barındırıyor. Dünyadaki depremlerin yaklaşık yüzde 90'ının meydana geldiği yer olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana da ev sahipliği yapıyor.

Tayvan'da 6.7 büyüklüğünde deprem ile ilgili etiketler deprem pasifik ateş çemberi teknonik plaka tayvan taipe volkan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.