Tayland turizm endüstrisinde dijital birimlerin kullanılması için girişimleri başlattı

Turizmde dünyanın önde gelen ülkelerinden Tayland’da, resmi birimler dijital cüzdanlar aracılığıyla tatil paketi ödemelerinin gerçekleştirilmesi için ilk adımları attı.

Tayland'da canlı turizm endüstrisinde daha da fazla iş ve gelir yaratmak amacıyla kripto birimlerin de işleyişe dahil edilmesi için ülkenin resmi makamları atılımlara başladı. Tayland’da turizm sektörü temsilcileri seyahatlerde kripto birimlerinde kullanımına yönelik düzenleme yapılmasını talep ederken hükümetten de olumlu karşılık geldi.

Kripto birimlerde kullanımın artışıyla birlikte hükümet, turizm endüstrisini geliştirmek için en uygun yollardan birinin, ülkeyi ziyaret eden turistlerin kripto para birimleriyle ödemelerini gerçekleştirmesine olanak sağlamak olduğuna kanaat getirirken, buna yönelik politikalar da geliştirmeye başladı.

Hükümet turizmde kripto birimlerin kullanılabileceği bir ortam oluşturma için yerel bir kripto para ve blok zinciri borsası ile işbirliği yoluna gitmeyi planlarken, düzenlemelerin yürürlüğe girmesi durumunda turistlerin bankamatik ücretleri veya para birimi dönüşümlerinde değer kaybı konularındaki kaygılarının giderilmesi hedefleniyor.

Düzenleme ile birlikte ayrıca turistlere dijital cüzdan yoluyla yemek ve otel masraflarını karşılama imkanı tanınmış olacak.

Tayland turizm endüstrisinde dijital birimlerin kullanılması için girişimleri başlattı ile ilgili etiketler Tayland turizm kripto para birimleri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.