Evlerde yetiştirilmek üzere 1 milyon kenevir bitkisi dağıtılacak

Tayland Sağlık Bakanlığı, evlerde kenevir yetiştirmenin yasal olacağını hatta 1 milyon kenevir bitkisini ücretsiz dağıtmayı planladıklarını söyledi.

Tayland’da hükümetin aldığı karar, sosyal medyada da oldukça ilgi çekti. Uyuşturucu madde yapımında kullanılan kenevir bitkisinin ücretsiz dağıtılacağı açıklandı.

 SAĞLIK BAKANI AÇIKLADI: YASAL HALE GELECEK

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Sağlık Bakanı Anutin Charnvirakul, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, evde yetiştirmenin yasal hale getirileceği haziranda, 1 milyon kenevir bitkisini ücretsiz dağıtmayı planladıklarını söyledi.

Charnvirakul aynı zamanda, Taylandlı şirketlerin uyuşturucu etki yapan tetrahidrokanabinol bileşeni oranı 0.2 ve altı olan esrar ürünlerini satabileceklerini açıkladı.

 EVLERDE EKİM YAPILACAK

9 Haziran’da yürürlüğe girecek yeni düzenlemeyle, evlerde tıbbi amaçlı kenevir ekimine izin verilecek. Bu tarihten itibaren, yerel yetkililere bilgi vermeleri halinde Taylandlılar esrar üretimi için kullanılan keneviri evlerinde yetiştirebilecek. Kenevirin ticari amaçlarla yetiştirilmesi ise başka izin süreçlerine tabi tutulacak.

Tayland, 2020'de, tıbbi amaçlar için esrar üretimini ve kullanımını suç olmaktan çıkaran ilk Asya ülkesi olmuştu.

 

Evlerde yetiştirilmek üzere 1 milyon kenevir bitkisi dağıtılacak ile ilgili etiketler kenevir Tayland
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.