Tavuklu Sultan Kebabı ile Kendinizi Sultanlar Gibi Hissedeceksiniz! Yediğinizde Mutluluktan Uçurtan Tarif

Tavuklu Sultan kebabının özellikle sunumdaki güzelliği ve farklılığı ile misafirlerinize ya da ailenize tavuk etinin lezzeti ile bir değişiklik yapabilirsiniz. Kırmızı ette kullanmayı alıştığımız kekiğin beyaz ete verdiği lezzeti taktığınızda çok beğeneceğinize eminiz.

Tavuklu Sultan kebabının özellikle sunumdaki güzelliği ve farklılığı ile misafirlerinize ya da ailenize tavuk etinin lezzeti ile bir değişiklik yapabilirsiniz. Kırmızı ette kullanmayı alıştığımız kekiğin beyaz ete verdiği lezzeti taktığınızda çok beğeneceğinize eminiz. Et severler için muhteşem bir damak tadı olan tavuklu sultan kebabı, gerek misafirlerinizi gerekse çocuklarınızı çok memnun edecek. İşte yaklaşık 2 saat süren enfes yemeğin tarifi!

 Tavuklu Sultan Kebabı ile Kendinizi Sultanlar Gibi Hissedeceksiniz! Yediğinizde Mutluluktan Uçurtan Tarif

6 8 Kişilik Tavuklu Sultan Kebabı Hazırlamak İçin Gereken Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğüs eti
  • 400 gram tavuk pirzola
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (daha hafif olmasını isterseniz bir yemek kaşığını ketçap olarak da tercih edebilirsiniz)
  • 1 adet patlıcan
  • 1 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
  • Pul biber karabiber kekik yeterli miktarda tuz

Tavuklu Sultan Kebabı ile Kendinizi Sultanlar Gibi Hissedeceksiniz! Yediğinizde Mutluluktan Uçurtan Tarif - Resim : 2

Beşamel sos için

  • Bir buçuk yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir buçuk su bardağı süt
  • Tuz
  • Üzeri için kaşar peyniri rendesi

 

Hazırlanışı

Alacalı olarak soyulmuş patlıcanları küçük küçük doğrayın ve sıvı yağda kızartın. Diğer bir tarafta kuşbaşı doğranmış tavukları devamlı karıştırarak soteleyin. Tavukların rengi dönüp suyunu çekmesine yakın yemeklik doğranmış soğanları ekleyin sonra salçayı ilave edin. Kapağı kapalı bir şekilde 4-5 dakika pişirin ve suyunu çekince bezelye ilave edin.  Baharatları ekleyerek 3-4 dakika daha pişirin.

Tavuklu Sultan Kebabı ile Kendinizi Sultanlar Gibi Hissedeceksiniz! Yediğinizde Mutluluktan Uçurtan Tarif - Resim : 3

Diğer tarafta beşamel sos için tereyağını eritip, unu kokusuna çıkarana kadar kavurun. Üzerine sütü ilave edip, çırpıcı yardımı ile topaklanmadan kıvam almasını sağlayın. Yufkaları 4'e bölün, yufkaların kenarları dışarıda kalacak şekilde çukur bir kâseye yerleştirin. Kâseye tavuklu harçtan koyarak kenarlarına bohça gibi kapayıp yağlanmış fırın kabına ters çevirin.

Tüm malzemeyi bu şekilde tamamladıktan sonra üzerine, hazırladığınız beşamel sosu gezdirebilirsiniz en son aşama olarak rendelenmiş peyniri serpip hazırladığımız tepsiyi fırına verebilirsiniz. Üzeri pembeleşince fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavuklu Sultan Kebabı ile Kendinizi Sultanlar Gibi Hissedeceksiniz! Yediğinizde Mutluluktan Uçurtan Tarif ile ilgili etiketler kebap
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.