Tavuk horozsuz yumurtlar mı? Tavuk yumurtlamak için horoza ihtiyaç duyar mı?

Tavukların horoza ihtiyaç duymadan yumurtlamaları mümkün müdür sorusu tartışma konusu oldu. Tavukların yanında bir horoz bulunmadan yumurtlayıp yumurtlamayacağı konusunda yanlış birtakım inanç ve görüşler bulunmaktadır.

TAVUK HOROZSUZ YUMURTLAR MI?

Tavukların yanında bir horoz bulunmadan yumurtlayıp yumurtlamayacağı konusunda yanlış birtakım inanç ve görüşler bulunmaktadır. Doğum vasıtasıyla çoğalan memeli sınıfında erkek olmaksızın çoğalma mümkün olmamaktadır. Ancak memeli sınıfında dahi dişiler bir yumurtlama dönemi geçirirler. Vücudun içerisinde geçirilen bu süreç esnasında dişilerin erkeklerle çiftleşmesi neticesinde yumurtalar döllenmekte ve çoğalma mümkün olabilmektedir. Bu durum, insanlarda da tam olarak böyle gerçekleşmektedir. Kadınların erkekler olsun veya olmasın bir yumurtlama dönemi bulunmaktadır.

Tavukların yumurtlaması için ne yedirmeli? | BilgiTimi

Bu dönemde cinsel birleşme neticesinde çocuk yapmak mümkün olabilmektedir. Tavuklarda da durum aşağı yukarı benzerdir. Tek fark vardır, o da tavukların doğurarak çoğalan bir hayvan değil, yumurtlayarak çoğalan bir hayvan olmasıdır. Yani tavuklar yanlarında bir horoz olmasa da yumurtlarlar; ancak horozsuz yumurtalar dölsüz olacağı için bu yumurtaların içinden civciv çıkması mümkün olmayacaktır.

Horoz Olmadan Tavuk Yumurtlar mi Sizce?

Aslında marketten alıp tükettiğimiz tüm yumurtalar bu şekilde üretilmektedir. Çiftlik ortamın kafeslerde horoz bulunmamaktadır. Tavuklar yumurtlamaktadır; ancak yumurtasından civciv çıkmamaktadır. Bu durum, yumurtanın sağlıksız olmasına sebep olmaz. Ancak civciv üretimi yapmak isteyen işletmeler tavukları horozlarla bir arada tutarlar.

Tavuk horozsuz yumurtlar mı? Tavuk yumurtlamak için horoza ihtiyaç duyar mı? ile ilgili etiketler sağlık Tavuk
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.