Tavaf ne demek? TDK tavaf kelimesi ne anlama geliyor?

Gündelik dilde sıkça kullandığımız kelimelerden olan tavaf, İslam dini açısından önemli bir anlama sahiptir. İnternet ve arama motorlarında aratılan tavaf kelimesi ne anlama geliyor sorusunu Türk Dil Kurumu da internet sitesinden cevaplıyor. Peki Tavaf ne demek? TDK'ya göre tavaf ne anlama geliyor?

Tavaf Arapça bir kelimedir. Türkçe'de de yerleşik olarak kullanılan ancak anlamı konusunda emin olunamayan kelimelerdendir. İki farklı anlamı olan tavaf kelimesi TDK sözlük anlamı nedir?

TAVAF NE DEMEK?

İki anlamı vardır. Türk Dil Kurumu tavaf kelimesi için;

- Din,

- Hac esnasında Kabe'nin etrafını 7 kez dönme, olarak açıklıyor.

Peki Kabe'nin etrafı 7 kez nasıl dönülür? Tavaf nasıl yapılır?

Tavaf ibadeti tıpkı diğerleri gibi niyet edilerek başlanan bir ibadettir. Daha sonra, ‘Allah'ım niyet ettim senin için tavaf yapmaya. Bu tavafı kolaylaştır ve bana kabul eyle.’ şeklinde niyet öne çıkar. Ardından Kâbe’nin etrafı 7 defa şavt edilir. Bu bağlamda her dönüş bir şavt olarak ifade edilmektedir.

Tavaf ne demek? TDK tavaf kelimesi ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu tavaf ne demek tavaf TDK anlamı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.