Tatlı pastane kurabiyesi nasıl yapılır? Tarifi nedir? Gelinim Mutfakta

Tatlı pastane kurabiyesi nasıl yapılır? sorusu gündemde araştırılıyor. Gelinim Mutfakta bugün haftanın finali izleyicilerle buluşuyor. Yarışmacılar bugün ise tatlı pastane kurabiyesi yaptıyolar. İzleyiicler tari araştırmaya başladı. Peki tatlı pastane kurabiyesi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte Gelinim Mutfakta Tatlı pastane kurabiyesi tarifi! Detaylar haberimizde...

Tatlı pastane kurabiyesi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yarışması hayranlıkla izleniyor. Bugün yarışmada yapılan tarif tatlı pastane kurabiyesi oldu. Ekranları başında izleyenler ise büyük bir merakla tarifi araştırmaya başladılar. Peki tatlı pastane kurabiyesi nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Tatlı pastane kurabiyesi tarifi! Malzemeleri nelerdir? Merak edilen detayları ile haberimizde..

Tatlı pastane kurabiyesi nasıl yapılır? Tarifi nedir? Gelinim Mutfakta

TATLI PASTANE KURABİYESİ

200 gram oda sıcaklığında tereyağı

1 adet yumurta sarısı

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

çeyrek çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı mısır nişastası

2 - 2,5 su bardağınun

Üzeri için:

4 yemek kaşığı marmelat

Yapılışı:

Elde edeceğiniz hamurun çok yumuşak olması gerekiyor. Bu yüzden çok fazla nişasta ya da un eklememeye özen gösterin. Üzerine dilediğiniz marmelatı koyabileceğiniz gibi dilediğiniz apartlarla farklı şekiller verebilirsiniz. Kurabiye hamurunu buzdolabında da bekletebilirsiniz. Evinizde sıkma torbası yoksa dayanıklı bir kilitli poşetin uç kısmını çok minik bir şekilde kesin ve ucuna apartları yerleştirin. Bu şekilde kurabiye hamurunuza şekil verebilirsiniz.

Orta boy bir kabın içerisine tereyağını, pudra şekerini, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyerek çırpma teli yardımıyla güzelce karıştırın.

Tüm malzemeler birbirlerine karıştığında nişastayı ekleyin. Azar azar un ekleyerek yumuşacık kıvamlı, ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Yumuşak kıvamlı kurabiye hamurunu sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine yuvarlak ve içi dolu olacak şekilde sıkın ve kurabiye şeklini verin.

Üzerlerine dilediğiniz marmelatı koyun ve 165 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar 15-20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin.

GELİNİM MUTFAKTA 8 KASIM'DA NELER OLDU?

Cuma günleri haftanın birincisinin 5 bilezikle ödüllendirildiği yarışmada hafta içi her gün ise çeyrek altın rekabeti yaşanıyor. Peki, Gelinim Mutfakta’da günün birincisi kim oldu?Kaynanaların tekrar iddiaya girmesi gelinlerin tepkisine neden oldu. Öte yandan 34. haftanın ilk gününde yarışmaya yeniden dönen Cansu ve Ezgi arasındaki sürtüşme devam etti. Özüm'ün söyledikleri Ezgi'yi sinirlendirdi. Kaynanalar odasında da iddialar havada uçuştu. Gelinim Mutfakta’nın gelinleri haftanın üçüncü gününde şakşuka tarifiyle kayınvalidelerin karşısına çıktı Gün sonunda 16 puan toplayan Özüm, gün birincisi ilan edildi ve çeyrek altını almaya hak kazandı.

Tatlı pastane kurabiyesi nasıl yapılır? Tarifi nedir? Gelinim Mutfakta ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.