Tatlı krizi tutanlara ağızda dağılan 5 çayının yancısı! Osmanlı lezzeti Kavala kurabiyesi tarifi

Osmanlı zamanından gelen bir lezzet olan ve Edirne mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kavala kurabiyesi; tereyağı, badem ve un üçlüsünün müthiş harmanlanmasının bir ürünüdür. Damaklarda iz bırakan ve 5 çayının yancısı olarak bilinen kavala kurabiyesini evlerinizde rahatlıkla yapabilirsiniz.

Adını Yunanistan’ın sahil kenti Kavala’dan alan ve kökü Osmanlıya kadar dayanan ilk yıllarında manda ve inek sütünden üretilen tereyağların karışımıyla lezzeti ortaya çıkan kavala kurabiyesi, yabancı turistlerin bile ilgisini çekmiştir.

5 çaylarında sofralara lezzet katan ve ağızda dağılan tadı ile kendisine hayran bırakan kavala kurabiyesinin un kurabiyesinden en büyük farkı ise badem ve unun önceden kavrulmasıdır.

Kavala Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeler

• 1 su bardağı tuzsuz Badem
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 su bardağı yumuşamış tereyağı
• 2 su bardağı un
• Yarım su bardağı tahin

Tatlı krizi tutanlara ağızda dağılan 5 çayının yancısı! Osmanlı lezzeti Kavala kurabiyesi tarifi

Kavala Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bademler iri iri doğrandıktan sonra bir tavaya konarak kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar kavrulur. Daha sonrasında 1 bardak un ilave edilerek bademle birlikte 2 dakika daha kavrularak soğumaya bırakılır.

Ayrı bir kabın içerisinde yumuşamış tereyağını, tahini, pudra şekerini, kalan 1 bardak unu ve bademle birlikte kavrulan karışımı ilave edilerek yoğrulur. Hamurdan ufak ufak parçalar alınarak 1 cm kalınlığında açılarak istenilen kalıpta kesildikten sonra da yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.

160 derecede 20 dakika kadar pişirilip soğumaya bırakılmasının akabinde pudra şekeri ile süslenerek servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Tatlı krizi tutanlara ağızda dağılan 5 çayının yancısı! Osmanlı lezzeti Kavala kurabiyesi tarifi ile ilgili etiketler kavala kurabiyesi kavala kurabiyesi tarifi kavala kurabiyesi yapılışı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.