Tatilciler koronaya meydan okuyor

Bartın'ın 6 bin nüfuslu Amasra ilçesinde sahillerdeki görüntü pes dedirtti. Bir günde nüfusunun 10 katı tatilcinin geldiği ilçede deniz kenarları adeta doldu, taştı.

Bartın'ın Amasra ilçesinde, bayram tatilinde yoğunluk yaşanıyor. İlçe merkezine girişlerde araçlar uzun kuyruk oluşurken, plajda şemsiye açacak yer kalmadı. Amasra'da Kurban Bayramı öncesinde 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonlarda bütün rezervasyonlar doldu.

Kurban Bayramının ikinci günü Amasra'ya günübirlik gelenler yoğun kalabalık oluşturdu. İlçe merkezine girişte araç trafiği nedeniyle uzun araç trafiği oluştu. Trafik polisleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese sahasının önündeki otoparka araçları yönlendirdi.

Tatilciler koronaya meydan okuyor

SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDİLMİYOR

Amasra'da Çekiciler Çarşısı, Amasra Kalesi'nde turistlerin yoğunluğundan dolayı yürüyecek yer kalmadı. Büyük Liman ve Küçük Liman mevkiinde bulunun plajda ise denize giren turistler nedeniyle şemsiye açacak yer bulunamadı. Öte yandan ilçede sosyal mesafe ve maske uyarıları anons ediliyor ancak vatandaşlar bu uyarılara uymuyor.

"BÖYLE BİR YOĞUNLUK BEKLEMİYORDUK"

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, "4 günlük bayram tatili nedeniyle böyle bir yoğunluk beklemiyorduk. Özellikle yakın iller olan Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Ankara ile İstanbul'dan ve Türkiye'nin en uç bölgesinden Antalya'dan bile yoğun şekilde tatil için gelen vatandaşlarımız var. İlçemizin nüfusu normal zamanlarda 6 bin 600'dür. Ama şimdi 60 bin kişiye ulaştı. Bunun için belediye olarak bütün izinleri kaldırdık. Yaklaşık 100 personelimizle 24 saat esasına göre gelen misafirlerimizin mağdur olmaması için çalışıyoruz." dedi.

Tatilciler koronaya meydan okuyor ile ilgili etiketler Koronavirüs bartın amasra sosyal mesafe
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.