Tatbikat gerçek oldu…

Afyonkarahisar’ın Sandıklı Devlet Hastanesi’nde yangın tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği hasta yakınını canlandıran hastane personeli ise gerçekten baygınlık geçirdi. Acil servise alınan kadına müdahale edildi.

Sandıklı Devlet Hastanesi’nde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile hastane yönetimi işbirliğinde yangın tatbikatı planlandı. Tatbikata, itfaiye, 112 ve polis ekipleri de destek verdi. Tatbikat hastanenin ikinci katında bulunan sterilizasyon ünitesindeki yangın üzerineydi.

Yangın sonrası verilen alarmı duyan hastanenin acil durum müdahale görevlileri, yoğun bakımdaki ve ameliyathanedeki hastaları kısa sürede tahliye etti. Yangın tüpleriyle yangına müdahale edildi.

Polisin de hastanede geniş güvenlik önlemi aldığı tatbikatta ikinci katta kalan bir hasta itfaiye yardımıyla kurtarıldı. Cansız mankenin kullanıldığı uygulamada, sedyeye alınan hasta itfaiye merdiveniyle indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildi. Buradan ambulansa konulan hasta hastanenin acil servis bölümüne götürüldü.

ROLÜNE KENDİNİ FAZLA KAPTIRDI

hastane2

Bu esnada 2 hastane çalışanı da senaryo gereği hasta yakınlarını canlandırdı. Hastanenin içinden çığlık atarak çıkan kadınlardan biri rolüne kendini fazla kaptırınca bağırarak yere yığıldı.

Başta kadının rol yaptığını düşünen diğer hastane çalışanları gerçekten bayıldığını anladıkları arkadaşlarını acil servise taşıdı. Yapılan müdahale edilen kadının durumunun iyi olduğu belirtildi.

Her yıl düzenli olarak yangın tatbikatı yapıldığını belirten hastane yetkilileri amaçlarının olası yangınları en az hasarla atlatmak olduğunu söyledi.

Tatbikat gerçek oldu… ile ilgili etiketler Afyonkarahisar Sandıklı devlet Yangın UMKE hastanesi tatbikatı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.