Taşerona kadro verilecek mi? Bakan Mehmet Müezzinoğlu'ndan taşeron açıklaması

Bakan Mehmet Müezzinoğlu'dan heyecanlandıran taşeron açıklaması. Taşeron işçiler uzun süredir taşerona kadro verilmesini bekliyordu. Mehmet Müezzinoğlu bu gün taşeron çalışan işçilere müjdeyi verdi. Bakan Müezzinoğlu açıklamasında taşerona kadro verilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini, konunun bu sene içinde çözüme kavuşacağını belirtti.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu'ndan flaş taşeron açıklaması. Taşeron çalışan işçiler uzun süredir hükümetin atacağı kadro adımını bekliyordu. Taşeron işçiler konusunda sevindiren açıklama bu gün Bakan Müezzinoğlu'ndan geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taşeron işçi konusunda hükümetin çalışması olduğunu açıkladı. Bakan ayrıca taşerona kadro konusunun bu sene içinde çözüme kavuşacağını da söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan heyecanlandıran açıklama. Taşerona kadro verilmesi konusunda atılacak adımlar taşeron işçiler tarafından merakla bekleniyordu. Bakandan taşeron işçiler konusunda sevindiren açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taşerona kadro müjdesi verdi. Bakan Müezzinoğlu yaptığı açıklamasında taşerona kadro verilmesi konusunda çalışmaların halen devam ettiğini ve taşerona kadro konunun2017 yılı içinde çözüme kavuşacağını belirtti.

Çalışma gündemininin başında gelen taşerona kadro konusu nihayet çözüme kavuşacak. Ekonomi çevreleri ve taşeron işçiler kadro verilmesi konusunda yapılacak açıklamaları ve atılacak adımları dikkatle takip ediyor. Özellikle 1 Kasım 2015'te yapılan genel seçimlerin ardından taşerona kadro konusunda somut bir adım atılmaması çalışanları hayal kırıklığına uğrattı. Müezzinoğlu, taşerona kadro konusunda çalışmaların bu yıl içerisinde tamamlanacağını belirtirlen, taşeron işçilerden biraz daha sabır beklediklerini ifade etti. Seçimler öncesinde verilen vaatlerin yerine getirilmesini bekleyen taşeron işçilere müjdeli haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verdi.

Taerona_kadro_verilecek_mi

Taşerona kadro sorunu ne zaman bitecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Devlette şuanda birçok alanda birbirinden ayrılmış sınıflarda çalışanlar var. Biz, taşeron veya sözleşmeli veya başka bir isimle çalışan tüm kesimlerin aynı çatı altında değerlendirlmesini arzu ediyoruz. Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek." dedi. Bakan Müezzinoğlu'nun taşerona kadro verilmesi konusunda yaptığı açıklamalar iş dünyasında heyecan yarattı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Bakan Ahmet Arslan'dan taşeron açıklaması

Taşeron işçiler konusunda en son açıklama Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan geldi. 7 Şubat Dünya İnternet Günü ve Güvenli İnternet Merkezi Tanıtım Programı açılışında konuşan Bakan Ahmet Arslan, basın mensuplarından PTT'de çalışan taşeron işçilerin durumunun ne olacağı şeklindeki soruyu yanıtsız bırakmadı. Taşeron işçilerin istihdamı için gerekli çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Arslan, "Hükümet olarak bu çalışmaları son aşamaya getirdik. Maliye Bakanlığımız nihai ayrıntıları çalışıyor. Bu ayrıntılar bittikten sonra bunu açıklayıp gereğini yapacağız." ifadelerini kullandı.

Çalışma Bakanı'ndan 1 milyon işsize büyük müjde!

Daha önce Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bir gazeteciden gelen soru üzerine taşerona kadro konusunda açıklamalarda bulunmuş, "Taşeron ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu konu netleştiğinde bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Emeklilere promosyon hakkında ise özel bankalar ile görüşmelerimiz devam ediyor" şeklinde konuşmuştu.

taeron_ii_1

Taşerondan kadroya geçen işçiler hak ve maaşlar nasıl olacak?

Özel Sözleşmeli Personel düzenlemesine tabi olacak işçilerin taşeron işçilerle maaş ve özlük haklarının değişmesi beklenmiyor. Bu personellerin sözleşmeleri 3 yıllık aralıklarla yenilenecek. Öte yandan devlet memuru kadrosuna ise alınmayacaklar. Burada aynı haklarla devam eden işçilerin maaş ve hakları firmalar yerine kamu kurumları tarafından yerine getirilecek. Özel Sözleşmeli Personeller için; 01.01.2016 tarihi itibarıyla ihale sözleşmesine göre ödenmekte olan ücret ve diğer mali haklar esas alınacak, 01.01.2016 tarihi itibarıyla mevcut mali hakları, atandığı tarihe kadarki dönemde “sözleşmeli personel ücretinde meydana gelen artış oranı” kadar arttırılarak güncellenecek, 4/B’li sözleşmeli personelin yararlandığı sosyal haklardan (aile ve yiyecek yardımları) aynen yararlanacak, ihale sözleşmesine göre, varsa fazla mesai ücreti ile sosyal hakları dikkate alınmayacak.

Milyonlarca memur için yeni dönem! İşte Bakan'ın anlattığı sistem

Taşeron işçilerin kadroya geçişi nasıl yapılacak?

Seçim sonrasında taşerona kadro konusunda yapılan planda 1 Kasım 2015'ten önce kamu kurumlarında çalışıyor olması gerekiyor. Burada kişilerin devlet memuru olmaya uygun olması gerekiyor. Ayrıca 65 yaşını dolduran ve emekliliğe hak kazananlar da taşerona kadro düzenlemesinden yararlanamayacak.
12 ay boyunca tam zamanlı çalışan işçiler kapsama alınacak ve yasa çıktıktan sonra 1 ay içerisinde kendi kurumuna başvuru yapabilecek. Başvurunun ardından ilgili kurumlar şartların oluşup oluşmadığını değerlendirecek. Adayların güvenlik araştırmaları yapılacak. Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı yasadaki gereken şartların taşınıp taşınmadığını, ihdas edilmesi gereken pozisyon sayılarını belirleyecek. Daha sonra kurum düzeyinde bir vize işlemi yapılacak. Yapılacak sınavdan geçenler pozisyonlara atanabilecek.
Taşeron işçiler kadroya alındıklarında taşeronda yaptıkları işleri yapmaya devam edecekler. Görevlerinde bir değişiklik olmayacak. Özel sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek personellerle üçer yıllık sözleşme imzalanacak. Sürenin tamamlanmasının ardından sözleşme üç yıl daha yenilenecek.

taerona_kadro

Özel Sözleşmeli Personel nedir?

Taşeron işçilere yapılacak düzenlemede yeni bir çalıştırma modeli ortaya çıkarıldı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırmasına tabi olmayacak 'Özel Sözleşmeli Personel'ler, işçilerinin atamalarının yapılabilmesi ve bunlar aracılığıyla yürütülen hizmetlerin aynı şekilde sürdürülmesi amacıyla oluşturulan yeni bir çalışma modeli olarak karşımıza çıkacak. Özel Sözleşmeli Personeller için aranacak şartlar, uygulanacak sınav, ödenecek ücret, 3 yılı geçmemek suretiyle yapılacak sözleşme süreleri, bu sözleşmelerin usul ve şartları, diğer hususlarla birlikte Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek.
Bu personeller; Özel Sözleşmeli Personel unvanlı pozisyonlarda çalışacak. İhale hak edişlerinin ödendiği bütçe, teşkilat ve birimde istihdam edilecek. Bu istihdamın usul ve esasları ile haklar ve yükümlülüklere ilişkin Bakanlar Kurulu kararıyla düzenleme yapılacak. Sözleşme dönemi üçer yıllık periyotlar olarak düzenlenecek. Sosyal güvenlik yönünden 4/a’lı (SSK) olacak. Memur sendikaları kapsamında toplu sözleşme hakkı bulunacak.

Beren Saat, GQ gecesine damga vurdu

Taşerona kadro verilecek mi? Bakan Mehmet Müezzinoğlu'ndan taşeron açıklaması ile ilgili etiketler bakan mehmet müezzinoğlu taşeron kadro taşeron işçi taşerona kadro
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.