Taşeron işçi başvuru sonuçları açıklandı

Taşeron başvuru sonuçları için işçilerin heyecanlı bekleyişinde sona geliniyor. Bazı kurumlar ve bakanlıklar ilk listeleri yayımlamaya başladı. listeye adaylar ise merak içerisinde araştırılmaya başlandı. Kadro başvursun sonuçlarının ne olacağını bekleyen adaylar için işte taşeron başvuru sonuçları haberimizde...

Kadro için yapılan başvurular sonrasında beklenen haber gelmeye başladı. Taşeron başvuru sonuçları kurumlar ve bakanlıklar tarafından açıklanmaya başladı. İşçiler ise sonuçları heyecan ile araştırmaya başladılar. Sonuçları açıklayan kurumlar hangileri? İşte taşeron başvuru sonuçları ve kabul olan isimler detayları ile haberimizde sizler için hazırladık...

TAŞERON BAŞVURU SONUÇ LİSTELERİNİ AÇIKLANAN KURUMLAR

Denizli
Gençlik ve Spor bakanlığı İl Müdürlüğü

Eskişehir
Anadolu Üniversitesi

Afyokarahisar
Afyonkarahisar Kayıhan belediyesi
Afyon kocatepe Üniversitesi

İstanbul
Eyüp Devlet Hastanesi Müdürlüğü
Türkiye Yazma Eserler Kurumu
istanbul il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü
İstanbul Üniversitesi

Ankara
Su ve Kanalizasyon İdaresi ASKİ
Sosyal Güvenlik Kurumu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Dışişleri Bakanlığı
Batı Adliyesi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)
Sağlık Bilimleri üniversitesi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı
Sağlık Bakanlığı
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Sağlık Bakanlığı

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü

Kastamon MEB Okullar

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü

Sakarya Sakarya Üniversitesi

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü

Amasya Taşova Belediye Başkanlığı

Hakkari Hakkari Belediyesi,

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi

Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü

Kütahya Kütahya İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü

Gaziantep Polis Meslek Eğitim Merkezi

Kocaeli
Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü

İzmir
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
İzmir Valiliği

Konya Orman Bölge Müdürlüğü

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü

Kars Aile İl Müdürlüğü

Giresun Giresun Üniversitesi

Yozgat Yozgat KYK Müdürlüğü

Muş Muş Genclik ve spor müdürlüğü

Diyarbakır KYK diyarbakır il müdürlüğü

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Çorum Çorum Hitit Üniversitesi

11

12

13

14

15

16

17

118

19

20

21

TAŞERON SINAVI NEDİR?

Kadroya geçişin önemli aşamalarından olan yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilecek, en az 50 puan alanlar başarılı sayılacak ve en geç 2 Nisan'a kadar kadroya geçirilecek. Düzenlemenin kapsadığı taşeron işçilerin, yarın mesai bitimine kadar çalıştıkları işyerlerinin ilgili birimlerine başvuru formu ve dilekçeyle müracaat etmesi gerekecek. Şartları karşılamalarına rağmen söz konusu süre içerisinde başvurmayanların kadroya geçiş hakları yanacak. Taşeronların geçiş süreci 2 Ocak 2018’den itibaren başladı ve 90 gün içinde sonuçlandırılacak. Sınavlar 3 ile 22 Mart arasında gerçekleştirilecek.

Sınav soruları çalışanların iştigal ettiği konulardan seçilecek olup yazılı sınav, sınav kurulu tarafından yüz puan üzerinden değerlendirilecek ve “başarılı” ya da “başarısız” olarak tutanağa geçirilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az elli puan almak gerekmektedir.

TAŞERON İŞÇİ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuru sürecinin sona ermesinin ardından kadroya geçmek isteyen taşeron işçiler için sınav süreci başlayacak. 3-22 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak sınavın ardından 23-26 Mart 2018 tarihleri arasında sınav kuruluna itirazlar yapılabilecek. İtiraz sonuçları ise 27-31 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak. Hak sahipleri en son 2 Nisan 2018 tarihinde topluca işçi kadrosuna geçirilmiş olacak. Sınavların yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler ilgili idarenin internet sayfasında ilan edilecek.


EN AZ 50 PUAN GEREKLİ

Sınavın yazılı ve sözlü sınav şeklinde yapılması halinde, adayın yazılı sınavdan en az elli puan alması, sözlü sınavda da başarılı olması gerekmektedir. Sınavda başarılı ve başarısız olanlar sınav kurulu tarafından Kurumun resmi internet adresinde ilan edilecektir. Sınavlarda sorulacak sorular, sınav kurulu tarafından çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yürütmekle yükümlü oldukları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak hazırlanacak olup sınavlarda başarılı olamayanlar, belirlenen tarihler içerisinde gerekçesini belirten bir dilekçe ile yazılı olarak itirazda bulunabileceklerdir.

DIŞİŞLERİ’NDE 288 KİŞİYE KADRO YOLU

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatına ilişkin listeler de ilan edilmeye başlandı. Bakanlığın merkez teşkilatında görevli 20 güvenlik görevlisi ve 87 temizlik işçisi ile taşrada görevli 98 temizlik işçisi olmak üzere toplam 208 kişinin başvurusu kabul edildi. Dışişleri Bakanlığı’nda 288 kişinin başvurusu kabul edilirken, 47 kişininki ise reddedildi.

İTİRAZLAR İÇİN SÜRE: 3 GÜN

Tespit komisyonlarının aldığı karara, hatalı değerlendirme yapıldığını düşünen işçiler itiraz edebilecek. Bu itirazların, başvurunun reddine ilişkin ilanın ardından en geç 3 gün içinde yazılı ve gerekçeli yapılması gerekiyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞERON İŞÇİ PERSONEL KABUL DUYURUSU;

Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı birimlerince; 4734 sayılı Kanun ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesi kapsamında çalıştırılmakta olan taşeron işçilerinin, 24/12/2017 tarih ve 696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 127 nci maddesiyle 27/06/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 23 üncü madde kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçiş talebine ilişkin başvuruları incelenmiş olup, gerekli şartları taşıyan ve sınava katılmaya hak kazananlar (Ek-1) ile gerekli şartları taşımadığından sınava girmeye hak kazanamayan (Ek-2) kişilere ait listeler ekte yayınlanmıştır.

1 Ocak 2018 tarih ve 30288 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan usul ve esasların 10 uncu maddesinde belirtilen “İnceleme neticesinde şartları taşıdığı ve taşımadığı tespit edilenlerin isimleri, çalıştıkları teşkilat ve/veya birimin de belirtilmesi suretiyle müracaat ettikleri birimlerce/idarece ilan (internet veya kurumca belirlenecek şekilde) edilir ve bunlar yükleniciye bildirilir. Bu şekilde yapılan ilan tebliğ yerine geçer. Başvuru sahiplerine ayrıca tebligat yapılmaz.” hükmü uyarınca ilgili kişilere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Sınava girme hakkı elde edemeyenler, ilan tarihinden itibaren 3 (üç) gün içerisinde Bakanlığımız Genel Evrak Birimine kayıt yaptırmak koşuluyla Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına gerekçesini de belirtmek suretiyle yazılı olarak itirazda bulunabilirler.

Taşeron işçi başvuru sonuçları açıklandı ile ilgili etiketler başvuru taşeron sonuçları listesi açıklandı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.