Tartışmalı ilaç artık koronavirüs tedavisinde kullanılmayacak

Koronavirüs hastalarına uygulanan tedavide büyük bir değişikliğe gidildi. Sıtma ilacı olarak bilinen etken maddeli hidroksiklorokin ilacı artık koronavirüs hastalarına evde veya hastanede verilmeyecek.

Sağlık Bakanlığı 'Covid-19 Tedavi Rehberini' güncelledi. Alınan yeni karara göre de hidroksiklorokin ilacı koronavirüs hastalığının tedavisinde artık kullanılmayacak.

 

DSÖ İLACIN ETKİLİ OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Bilim insanları ve sağlık meslek örgütleri, daha önce bu ilacın koronavirüs tedavisinde etkili olmadığını söylemişti. Dünya Sağlık Örgütü, 22 Mayıs 2020 tarihinde Lancet'te yayımlanan bir araştırmayla hem hidroksiklorokinin yan etkilerine hem de Kovid-19 tedavisinde herhangi bir etkinliğinin olmadığına ilişkin sonuçlar duyurdu.

Tartışmalı ilaç artık koronavirüs tedavisinde kullanılmayacak

HİDROKSİKLOROKİN NEDİR?

Plaquenil adı altında satılan hidroksiklorokin (HCQ), belirli sıtma türlerinin önlenmesi ve tedavisi için kullanılan bir ilaçtır.

Tartışmalı ilaç artık koronavirüs tedavisinde kullanılmayacak ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı sıtma ilacı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.