Tarlasına ev yapmak isteyenler! Tarlaya ev yapılır mı, nereden izin almak gerekir?

Ülkemizde tarlalar, tarım arazisi olarak kabul ediliyor. Tarım arazisine sahip olan ya da almayı düşünenler ise tarlaya ev yapılır mı merak ediyor. Son yıllarda şehirden köylere başlayan göç sonrası tarlalara da ev yapmanın yolunu açtı. Peki tarlaya ev yapmak için nereden izin alınır?

Tarlaya ev yapılır mı? Öncelikli olarak üzerinde bulunulan tarlarının imar izni olması gerekir ki ülkemizde tarlaya ev yapmak için imar izninin alınmış olması lazımdır. Tarlarının yüzde 5'ine ev yapma izni veren kanunların iyi bilinmesi tarlaya yapılacak ev için önemli bir ayrıntıdır.

TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLER DİKKAT!

Ev yapılacak tarlanın imar iznin alınmış olması gerekir. Günümüzde tarlasına ev yapmak isteyenler, gerekli koşulları oluşturmak için araştırmalarına da devam ediyor. İmar izni alınmamış bir tarlaya ev yapmak sonrasında baş ağrıtabilir. İmar izni olmayan tarlaya yapılan ev kaçak konut sayılır.

İşte tarlaya ev yapmanın şartları

- Kişinin ve arsanın durumu imar durumu açısından olumlu olması.

- Belediyeler tarafından alınmış imar durum belgesi ve imar izin ücreti

- Ev yapmak için yapılacak bölgenin 250 metre kareyi aşmamış olması gerekiyor.

- Tarla evinin yola 5 metreden daha fazla yaklaşmamış olması gerekir.

 

Tarlasına ev yapmak isteyenler! Tarlaya ev yapılır mı, nereden izin almak gerekir? ile ilgili etiketler konut tarlaya ev yapılır mı tarlaya ev yapma şartları
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.