Tarkan'ın müzisyenler için duyarlı gözükme çabası

Daha önce işsiz kalan müzisyenler için başlatılan 'Hepimiz İçin Ses Ver Türkiye' akımına destek olmayan ve 20 saniyelik şarkı paylaşımı yapmayı bile çok gören şarkıcı Tarkan, şimdi ise pandemi sürecinde müzik ve eğlence sektörüne haksızlık yapıldığını söyledi.

Kafe, restoran, kahvehane gibi mekânlar açılırken, tiyatroların, eğlence mekânlarının açılmamasına ve konserlere izin verilmemesine bir tepki de ünlü şarkıcı Tarkan'dan geldi. Tarkan pandemi sürecinde müzik ve eğlence sektörüne haksızlık yapıldığını, yetkililerin sanata ve sanatçıya karşı duyarsız ve saygısız yaklaşım içerisinde bulunduklarını söyledi.

Tarkan'ın açıklamarını bugünkü köşesine taşıyan Günaydın yazarı Mevlüt Tezel, ''Tarkan'ın bu çıkışını samimi bulmuyorum'' diyerek yazısında şu ifadelere yer verdi;


''20 SANİYELİK ŞARKI PAYLAŞIMINI BİLE ÇOK GÖRMÜŞTÜ!''

''Hatırlarsanız aynı Tarkan, işsiz kalan müzisyenler için başlatılan 'Hepimiz İçin Ses Ver Türkiye' akımına destek olmamıştı.

Parasızlıktan enstrümanlarını satan meslektaşları için 20 saniyelik bir şarkı paylaşımı yapmayı bile çok görmüştü! O yüzden Tarkan'ın bu son çıkışını samimi bulmuyorum.

Belli ki Tarkan müzisyenler için duyarlı gözükmek için hükümeti eleştirecek bir anı kollamış.

Son paylaşımıyla güya hem müzisyenlere destek çıkıyor hem de hükümete sallıyor. Bir taşla iki kuş vurmanın derdinde!

Tarkan'ın tuzu kuru, birikimi iyi, keyfi yerinde. İşsiz kalan müzisyenleri için bir tweet attı mı, yetiyor!

Devlet müzik emekçilerine haziran ayında tek seferde 3 bin lira destek yapacağını duyurdu.

Elbette bir buçuk yıldır işsiz kalan müzik emekçileri için bu miktar yeterli değil. Asıl yapılması gereken; eğlence mekanlarının, tiyatro ve sinema salonlarının açılması, konser yasağının kalkması. Ne yazık ki, salgın buna izin vermiyor.

Tarkan'ın müzisyenler için duyarlı gözükme çabası

BUNUN ADI POPÜLİZM

"Madem kalabalık cenaze törenlerine, siyasi etkinliklere izin veriliyor o zaman konserler başlasın, salonlar ve eğlence mekanları açılsın" demek popülizmden başka bir şey değildir. Evet, yapılan yanlışları kimse savunamaz ama bir yanlışı örnek gösterip başka yanlışa zemin hazırlamak da salgını artırır.

"Hükümet müzisyenleri işsiz bırakıyor" diyenler dünyadaki uygulamaları görmüyorlar mı?

İngiltere, Fransa, Yeni Zelanda, İsrail, İspanya gibi nüfusunun büyük çoğunluğunu aşılayan, salgının düşüşe geçtiği ülkelerde bile konser yasağı devam ediyor.

Eğlence mekanları ise kademeli açılıyor, açık havada olanlara öncelik tanınıyor.
Avrupa'da 5 bin denek insanın katıldığı konserler düzenlenip, virüsün yayılıp yayılmadığı test ediliyor hâlâ. Biz daha vaka sayısını 5 bine bile indiremeden 'kısmi normalleşmeye' adım attık.

Konserlere, canlı müzikli mekanlara izin verilse bu sefer de salgın artacak, belki Hindistan gibi olacağız!

O zaman da "Hastaneler doldu, niye açıldık" diye paylaşım yapar Tarkan gibiler! Özetle zor bir süreçten geçiyoruz.

Tarkan gibi sanatçılar bu gerçekleri bilmiyorlar mı? Elbette biliyorlar ama Twitter'da muhalif gözüküp tribünlere oynamak işlerine geliyor!''

 

 

Tarkan'ın müzisyenler için duyarlı gözükme çabası ile ilgili etiketler Tarkan Konser pandemi sanatçı
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.