Tarım ve Orman Bakanlığı'nda görev değişikliği! İşte Bekir Pakdemirli'nin yerine gelen isim

Görevden affı kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı.

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığı'na Vahit Kirişci atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı, 4 Mart 2022 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda görev değişikliği! İşte Bekir Pakdemirli'nin yerine gelen isim

VAHİT KİRİŞÇİ KİMDİR?

Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960'da, Kahramanmaraş'ta doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Saniye'dir. Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1995'te doçent, 2001'de profesör oldu. 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN PAKDEMİRLİ'YE TEŞEKKÜR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görevinden affını isteyen Pakdemirli ile ilgili kararın ardından bir açıklama yaptı. Bakan Koca, sosyal medyadan şu satırları paylaştı: "Tarım ve Orman Bakanı değerli arkadaşım Bekir Pakdemirli görevinden ayrıldı. Hizmetleri için kendisine teşekkür ediyor, Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından Tarım ve Orman Bakanı görevine getirilen kıymetli Vahit Kirişci Beye üstün başarılar diliyoruz. Baki kalan bu kubbede hizmettir."

 

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda görev değişikliği! İşte Bekir Pakdemirli'nin yerine gelen isim ile ilgili etiketler Bekir Pakdemirli tarım bakanı Vahit Kirişçi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.