Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri ne zaman 2022? Başvuru şartları neler?

Tarım ve Orman Bakanlığı 1883 yeni personel alacağını duyurdu. Karar, resmi gazetede yayınlanmasıyla birlikte yürürlüğe girdi. Yapılan haberlerin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru tarihlerinin ne zaman olduğu ve başvuru şartlarının ne olduğu büyük bir merakla araştırılıyor. Ayrıntılar haberimizde...

Tarım ve Orman Bakanlığı personel memur alımı tarihleri açıklandı. Tarım ve Orman Bakanlığı iş ilanına göre, Orman Genel Müdürlüğü'nde (OGM) 1883 yeni personel istihdam edecek. İşte, Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri 2022! Başvuru şartları neler? Detaylar haberimizde...

 Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri ne zaman 2022? Başvuru şartları neler?

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) personel memur alımı başvuruları 4 Nisan 2022 tarihinde başlayacak ve 10 Nisan 2022 günü tamamlanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı OGM personel memur alımı başvuruları isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet sayfası üzerinden yapılacak.

Personel memur alımı başvuruları, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı kılavuza göre yapılacak.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL MEMUR ALIMI KADROLARI

- 283 mühendis (orman mühendisi) alımı

- 50 mühendis (orman endüstri mühendisi) alımı

- 1500 adet orman muhafaza memuru alımı

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak.

- 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) (2020-KPSSP3) en az 70 puan almış olmak.

- Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümünden mezun olmak.

- Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporu almak. (Sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylardan istenecektir)

- 657 sayılı Kanunun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya Ek-1'de yer alan sözleşmeli personel pozisyonuna yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4. maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1. maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır.

Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1. maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

- Adaylar başvuru tarihinin son günü itibariyle genel ve özel şartlarda belirtilen şartların tamamını sağlıyor olması gerekmekte olup ilanda belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların 'sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile' sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

 

 

 

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri ne zaman 2022? Başvuru şartları neler? ile ilgili etiketler Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.