Tarım Kredi marketlerinde fiyatlar yüzde 30'a kadar düştü

Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ'de genel müdürlük görevini yürüten Bayramali Yıldırım, döviz kurunda yaşanan düşüşle birlikte girdi fiyatlarında indirim olmasını beklemeden fiyatları düşürdüklerini aktararak, "Dün yaptığımız çalışmayla beraber yüzde 30'a varan indirimlerimizi fiyatlarımıza yansıttık." ifadelerini kullandı.

Döviz kurlarında gerçekleşen gerilemeden sonra Tarım Kredi marketlerinde ürün fiyatları düşürüldü. Un fiyatlarında yüzde 27 indirime gidilirken, ayçiçek yağında yüzde 11, tuvalet kağıtlarında ise yüzde 30 oranında indirime gidildi.

Geçtiğimiz üç ayda yaşanan kur dalgalanmalarını değerlendiren Yıldırım, "Bu artışa aslında Türkiye gerçeklerinde olmayan bir yükselişti. Buna bağlı olarak girdi fiyatları çok arttığı için gıda ürünlerinde fiyatlar da arttı." ifadelerini kullandı.

Genel müdürlüğünü yürüttüğü Tarım Kredi'nin piyasa fiyatlandırmasını regüle etme görevini vurgulayan Yıldırım, "Fiyatlar yukarı doğru çıkarken fiyatlarımızı aşağıda tutarak regülasyon görevinde öncülük yaptık, şu anda fiyatlarımızı aşağı alırken ilk hareketi yaparak da piyasada öncülük yaptık." şeklinde konuştu.

"FİYATLARI DÜŞÜRMEK SOSYAL SORUMLULUK"

Girdi maliyetleri düşmesiyle üretici firmaların durumu fiyatlara yansıtması gerektiğini belirten Yıldırım, böyle olmasının sosyal sorumluluğun gereği olduğu değerlendirmesini yaptı.

Bakliyat grubu, zeytin yağları, deterjan ve kozmetik grubu gibi pek çok ev gereksiniminde fiyatlarda indirim uyguladıklarını aktaran Yıldırım, "Unda fiyatlarımızı yüzde 27 aşağı çektik, ayçiçek yağında yüzde 11 civarında bir indirim oldu, tuvalet kağıtlarında yüzde 30'a yakın indirim yaptık. Temel ihtiyaçlarda indirimlerimizi hızlıca yaptık. Bu çalışmamız devam edecek. Biz devam ettikçe inanıyorum ki perakende sektöründe bizi takip edenlerde indirim yapmak zorunda kalacak." şeklinde konuştu.

Tarım Kredi'nin çiftçilerden ürün alımını sürdürdüğünü ekleyen Yıldırım, gıda fiyatlarını regüle etmek amacıyla kurumun patates ve soğan depoladığını ifade etti.

Tarım Market mağaza sayılarının önümüzdeki yılın Mart ayında 1000'e ulaştırılması hedefleniyor.

Tarım Kredi marketlerinde fiyatlar yüzde 30'a kadar düştü ile ilgili etiketler İndirim Tarım Kredi döviz kurları girdi maliyetleri
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.