"Fatih vurulacak kadar büyüdü mü!"

FETÖ'nün sinsice devletin tüm kılcal damarlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. Ancak darbenin açtığı yaralar, alçak girişim daha dün gerçekleşmiş gibi taze...

Demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen ve bu sinsi emellerini 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde 251 kişiyi şehit ederek gerçekleştirmek isteyen FETÖ'nün hain planında olayların merkez üsleri İstanbul ve Ankara oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafında demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara inen vatandaşlar, canlarını hiçe sayarak tankların üzerine çıktı, namlunun önüne durdu ve hain darbe girişimini bertaraf etti.

"FATİH VURULACAK KADAR BÜYÜDÜ MÜ?"

Darbe girişiminin 3'üncü yıl dönümünde gazeteci yazar Tarık Tufan da duygusal bir mesaj yayınlayarak o acı günü yâd etti.

Sosyal medya hesabı üzerinden 15 Temmuz şehitlerine ait bir fotoğraf ve not paylaşan Tufan, darbe gecesi nasıl sokağa çıktığını ve sonrasında yaşadıklarını çarpıcı örnekler ile anlattı.

Tufan mesajında şu ifadeleri kullandı;

"O gece “Bir şeyler oluyor,” dedim arkadaşlarıma. “Klasik Tarık Tufan anksiyetesi,” diye cevap verdi biri. Sonra baktık ki bir şeyler oluyor gerçekten. Bugün sokağa çıkmazsam aynada kendi yüzüme bakamam diye düşündüm ve çıktım.

Yoldan geçen arabalardan biri alır mı? Köprüye giden yol açık mıdır? Bu uçak sesleri ne kadar korkunç? Nurhak aradı o sıra “Ağbi neredesin,” diye. “E5’teyim yürüyorum köprüye doğru,” dedim. “Beni bekle tek başına gitme,” dedi. Sonra beni nasıl buldu, nasıl buluştuk? “Acıbadem Telekom’da tanklar var, oraya gidelim,” dedi biri. Oraya gittik. Daha evvel bir tankı bu kadar yakından görmüş müydüm? Etrafıma bakındım. Bir tek ben korkuyorum herhalde dedim.

"Fatih vurulacak kadar büyüdü mü!"

Sonra telefonumdaki gruplardan mesajlar düştü. Fatih’i vurmuşlar, yaralı. Fatih vurulacak kadar büyüdü mü? Matematikçi Halil Hoca’yı sırtından vurmuşlar. Erkan ağbi şehit oldu. Bir G3 mermisi göğsünü delmiş. İnanmadım. Sonra bir fotoğraf. İnanmadım yine. Gülümsüyordu.

Bir başka grupta “Bunlar tiyatro,” dedi birisi. Öfkelendim, kırıldım. “Ama öldüler,” dedim. “Evvela üzülmen gerekmez miydi bu soğukkanlı, merhametsiz tahlillerin yerine?”

Şimdi 3 yıl sonra hala o gecenin görüntülerini izleyemiyorum. O gece can veren cesur ve onurlu insanların yüzlerindeyse hep aynı iyilik duygusu. Rahmet olsun. #15temmuz"

 

"Fatih vurulacak kadar büyüdü mü!" ile ilgili etiketler FETÖ 15 Temmuz 15 Temmuz darbe girişimi Darbe Şehit
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.