‘Tarihin gördüğü en büyük ihanet’

Gazeteci Nedim Şener, hain darbenin her yıl dönümünde karşılaştığı “15 Temmuz sizin için ne anlam taşıyor” sorusuna yanıt verdi. Şener, 15 Temmuz hain darbe girişimini ‘Tarihin gördüğü en büyük ihanet’ diye niteledi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümü için bir yazı kaleme alan Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, sık sık karşılaştığı “15 Temmuz sizin için ne anlam taşıyor” sorusuna yanıt verdi. 15 Temmuz hain darbe girişimini ‘Tarihin gördüğü en büyük ihanettir’ diyen Şener, 15 Temmuz’un aynı zamanda Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı gibi bir kahramanlık destanı olduğunu da belirtti.

Şener yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yerleştirdiği örgüt üyeleri eliyle gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden tam üç yıl geçti.

Her yıl dönümünde hep şu soruyla karşılaştım, “15 Temmuz sizin için ne anlam taşıyor?”

ÇANAKKALE DESTANI GİBİ…
Yıllar geçtikçe, gerçek ortaya çıktıkça her yıl daha da net bir şekilde hep şunu söylüyorum; 15 Temmuz Türk devletinin tarihinde gördüğü en büyük ihanet girişimiydi. 15 Temmuz aynı zamanda Türk milletinin tarihte birçok kez gösterdiği kahramanlıklardan birisiydi. Tıpkı Çanakkale Destanı tıpkı Kurtuluş Savaşı destanı gibi... 15 Temmuz milletin kahramanlığıydı çünkü devlet tarihte eşi görülmemiş bir şekilde büyük ihanete uğramıştı. İçeriden tam anlamıyla felç edilmiş, birkaç fedakar kahraman olmasa tepkisiz, çaresiz bırakılmıştı. Onları da cesaretlendiren halkın kahramanca duruşuydu. Aralarında 6 asker, 63 polis, 181 sivilin bulunduğu şehitler, 2 bin 193 gazi o gecenin büyük kahramanlarıdır”

İKİYÜZLÜLERİ TARİH YAZACAK
“15 Temmuz sizce nedir?” sorusuna bir başka cevabının da “Halk darbecilere direnmek için sokağa çıkarken, bankamatik kuyruklarına, market kuyruklarına girmek için sokağa çıkanların ikiyüzlülüğü” olduğunu belirten Şener, şunları yazdı: “Mesele sadece korkmaları ya da “Yesinler birbirlerini” fırsatçılığı değil, mesele darbeye direnmiş kişilerin fedakarlığını küçümsemelerinden kaynaklanıyor. Buna bir de “Kontrollü darbe” diyerek yalnızca FETÖ üyelerinin işine yarayan kavram üreten ve 15 Temmuz gecesi saklanacak yer arayanları eklediğinizde benim için görüntü netleşiyor”

DEŞİFRE EDİLMEYEN FETÖ’CÜLER VAR
 “Türkiye içindeki hainleri, işbirlikçiler gibi yurtdışından da kimin dost kim düşman olduğunu gördü”  tespitini yapan Şener, “Avrupa birliği ve Amerika’nın darbe girişimi karşısındaki tutumlarını eleştirdi.

Hain darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde FETÖ ile mücadele konusuna da değinen Nedim Şener, operasyonların devam etmesi gerektiğin belirtti. Şener’in, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın son operasyonlar sırasında yaptığı “Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine sızmış ve halen deşifre edilmeyen mensuplarının sayıca darbe girişimine katılanlara oranla daha fazla olduğu, bu yönüyle terör örgütünün devletimizin Anayasal düzeni ve bekası için halen en büyük tehlikeyi ihtiva ettiği açıktır” açıklamasıyla da tehlikenin hala sürdüğü vurgusu yaptı.

Nedim Şener'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız

‘Tarihin gördüğü en büyük ihanet’ ile ilgili etiketler 15 Temmuz darbe girişimi Nedim Şener
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.