Tarihin en prestijli tenis turnuvası Wimbledon, tartışmaların gölgesinde başlıyor!

2022 Wimbledon Tenis Turnuvası, 40 milyon 350 bin sterlinle organizasyon tarihinin en yüksek toplam para ödülünü dağıtacak. Rus ve Belaruslu tenisçilerinin katılımının yasaklandığı turnuvanın bu kararı ise tartışılmaya devam ediyor.

Sezonun üçüncü Grand Slam’i olan Wimbledon’da, teklerde şampiyon olan tenisçiler 2’şer milyon sterlin para ödülü kazanacak. Toplamda para ödülü ise 2021'e kıyasla yüzde 11,1 oranında yükseltilerek 40,35 milyon sterlin oldu.

RUS VE BELARUSLU TENİSÇİLER TURNUVADA YOK

Rus ve Belaruslu tenisçilerinin katılımının yasaklanmasıyla, erkeklerde dünya 1 numarası Daniil Medvedev ile birlikte Andrey Rublev, Karen Khachanov, kadınlarda ise Aryna Sabalenka, Daria Kasatkina, Victoria Azarenka, Veronika Kudermetova, Ekaterina Alexandrova turnuvada yer almayacak.

ORGANİZASYONUN BU KARARI ELEŞTİRİLERE NEDEN OLDU

Organizasyonun Rus ve Belaruslu tenisçilerle ilgili kararı çok eleştirilince, Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) ve Kadınlar Tenis Birliği (WTA) 2022 Wimbledon'da sporculara sıralama puanı verilmeyeceğini açıkladı.

 NADAL TURNUVAYA 3'TE 3 YAPMAK İÇİN ÇIKACAK

Bu yıl oynanan her iki grand slam turnuvasını da kazanan İspanyol Rafael Nadal, sol ayağındaki sakatlığa rağmen 3'te 3 yapmak için korta çıkacak. Nadal’ın turnuvadaki en önemli rakibi ise, Wimbledon'ı daha önce 6 kez kazanan Novak Djokovic.

KADINLARDA IGA SWIATEK GÖSTERDİĞİ PERFORMANSLA EN BÜYÜK FAVORİ

Tek kadınlarda ise, Iga Swiatek, bu sezon gösterdiği performansla şampiyonluğun en büyük favorisi durumunda. Oynadığı son 35 maçta hiç kaybetmeyen Swiatek, bu süreçte Roland Garros dahil 6 şampiyonluk sevinci yaşadı.

ORGANİZASYON TARİHİ 27 HAZİRAN-10 TEMMUZ ARASI

Wimbledon, bu yıl 27 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında oynanıyor.

BLOOMBERGHT

Tarihin en prestijli tenis turnuvası Wimbledon, tartışmaların gölgesinde başlıyor! ile ilgili etiketler Wimbledon 2022 Wimbledon Tenis Turnuvası Rus ve Belaruslu tenisçiler turnuvaya katılımı yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.