Tarihi yarımadada ulaşım kısıtlaması

Metro İstanbul, Ayasofya Camii’nin açılışı dolayısıyla oluşan yoğunluktan dolayı tarihi yarımadaya yakın olan istasyonlarda hizmet verilmeyeceğini duyurdu.

Metro İstanbul’un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Tarihi yarımadada oluşan yoğunluk nedeniyle tarihi yarımadaya yakın olan istasyonlarımızda hizmet verilememektedir. Anlayışınız için teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, “Ayasofya-i Kebir Camii’nde Cuma namazındaki izdihamı önlemek için, Valilik koordinasyonuyla Bağcılar-Kabataş Tramvayı’nın Kabataş-Eminönü seferleri durdurulmuş, Bağcılar-Zeytinburnu ve Çapa-Akşemsettin arası çalışmakta. Haliç ve Şehzadebaşı metro istasyonları da kapatılmıştır” denildi.

(İHA)

Tarihi yarımadada ulaşım kısıtlaması ile ilgili etiketler Ayasofya Camii Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.