Tarihi Vaniköy Camii'nde yangın!

Çengelköy'de Suna Kıraç'ın yalısının bitişiğinde bulunan Boğaz'ın en güzel camilerinden Vaniköy Camii'nde yangın çıktı. 350 yıllık tarihi camide çıkan yangın yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Yangın nedeniyle tarihi camide büyük çapta hasar oluştu. Öte yandan İstanbul Valiliği yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Üsküdar, Çengelköy'de bulunan tarihi Vaniköy Camii’nde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, denizden de Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekiplerin desteğiyle kontrol altına alındı.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ ANCAK HASAR BÜYÜK

Ekiplerin yoğun uğraşının ardından söndürülen yangın nedeniyle tarihi camide büyük çapta hasar oluştu.

Tarihi Vaniköy Camii'nde yangın!

Tarihi Vaniköy Camii'nde yangın! - Resim : 2

Tarihi Vaniköy Camii'nde yangın! - Resim : 3

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün saat 13.30 sıralarında Üsküdar ilçemiz Kandilli Mahallesinde bulunan tarihi Vaniköy Camiinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıkmıştır. Olay yerine süratle karadan ve denizden yangın söndürme ekipleri sevk edilmiştir. Denizden (3) sahil güvenlik teknesi, karadan İBB (5) İtfaiye araç ve ekibiyle müdahale edilerek kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmaları devam etmektedir. Ahşap kısımları yanan Vaniköy camiindeki yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Tarihi Vaniköy Camii'nde yangın! - Resim : 4

Tarihi Vaniköy Camii'nde yangın! - Resim : 5

Tarihi Vaniköy Camii'nde yangın! - Resim : 6

 

Tarihi Vaniköy Camii'nde yangın! - Resim : 7

Tarihi Vaniköy Camii'nde yangın! - Resim : 8

350 YIL ÖNCE YAPILDI

Üsküdar Kandilli’de Vaniköy Caddesi’nde bulunan Vaniköy Cami, 1670 yılında Vani Mehmet Efendi tarafından inşa edilmiştir. Sultan I. Mahmut zamanında ise camiye hünkar mahfili ilave edilmiştir.

Tek minareli ve tek şerefeli olan bu caminin girişi batıdandır. Dikdörtgen planlı, duvarları kargir, kırma yapılı bir yapıdır.

Tarihi Vaniköy Camii'nde yangın! - Resim : 9

Tarihi Vaniköy Camii'nde yangın! - Resim : 10

Tarihi Vaniköy Camii'nde yangın! ile ilgili etiketler Yangın itfaiye Üsküdar Vaniköy camii Çengelköy
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.