Tarihi performans! Hırvat kaleci Dominik Livakovic, Dünya Kupası'nda bir ilki başardı...

2018 Dünya Kupası finalisti Hırvatistan, çeyrek finale penaltı atışlarıyla geçti. Japonya'yı kupa dışına iten Zlatko Dalic'in ekibinde Ivan Perisic ve kaleci Dominik Livakovic geceye damga vuran isimler oldu.

2022 FIFA Dünya Kupası'nda normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 tamamlanan maçta Japonya'ya penaltılarda 3-1 üstünlük kuran Hırvatistan, çeyrek finale yükseldi.

Hırvatistan, ikinci olduğu 2018 Rusya'da da son 16 turu ve çeyrek final aşamasında rakiplerine penaltılarda üstünlük kurmuştu.

Normal süresi 1-1 biten karşılaşmada penaltılarla Hırvatistan, Japonya’yı 3-1 mağlup ederek çeyrek finale çıktı. Hırvatistan’nın golünü 55. dakikada Ivan Perisic kaydederken, Japonya’nın golü ise 43. dakikada Daezen Maeda’dan geldi.

Normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten karşılaşmada çeyrek finalisti belirlemek için seri penaltı atışlarına gidildi. Hırvatistan’da Vlasic, Brozovic ve Pasalic golleri atarken, Livaja penaltı atışından yararlanamadı. Japonya’da ise Minamino, Mitoma ve Yoshida’nın kullandığı penaltıları kaleci Livakovic kurtardı, Asano ise penaltı atışını gole çevirdi.

Tarihi performans! Hırvat kaleci Dominik Livakovic, Dünya Kupası'nda bir ilki başardı...

KALECİ LIVAKOVIC DAMGA VURDU

Hırvatistan'ın tur biletini aldığı geceye damga vuran isim Dominik Livakovic oldu.

27 yaşındaki kaleci, seri penaltı atışlarında Japonya'nın 3 penaltısını kurtardı. Livakovic böylece Dünya Kupası'nda penaltı atışlarında üç kurtarış yapan üçüncü kaleci oldu. Daha önce bu performası 2006'da Portekizli Ricardo İngiltere'ye karşı ve Hırvat Danijel Subasic 2018'de Danimarka'ya karşı gerçekleştirmişti. 

Maçın oyuncusu seçilen başarılı kaleci Livakovic, Dinamo Zagreb'te forma giyiyor.

Tarihi performans! Hırvat kaleci Dominik Livakovic, Dünya Kupası'nda bir ilki başardı... - Resim : 2

 

IVAN PERISIC DAVOR SUKER'İN REKORUNU KIRDI

Hırvatistan’da Ivan Perisic, 55. dakikada attığı gol ile Avrupa Şampiyonaları ve Dünya Kupaları'nda çıktığı karşılaşmalarda toplam 10 gol atarak Davor Suker’in bu iki organizasyonda elinde bulundurduğu 9 gollük rekorunu kırdı.

Öte yandan Perisic, Japonya’ya attığı gol sonrası Davor Suker’in Dünya Kupaları’nda attığı 6 gole de ortak oldu. Ivan Perisic, bir üst turlarda bir gol daha atması durumunda Dünya Kupası’nda Hırvatistan formasıyla en çok gol atan oyuncu olacak.

Öte yandan zorlu karşılaşmayı 42 bin 523 taraftarın takip ettiği açıklandı.

Tarihi performans! Hırvat kaleci Dominik Livakovic, Dünya Kupası'nda bir ilki başardı... ile ilgili etiketler Japonya Hırvatistan 2022 Dünya Kupası 2022 FIFA Dünya Kupası Katar
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.