Tarihi Mısır Çarşısı'nda aşure ikramına yoğun ilgi

Tarihi Mısır Çarşısı'nda Muharrem ayı dolayısıyla 13 bin vatandaşa aşure ikram edildi. Vatandaşlar aşure alabilmek için uzun kuyruklar oluştururken turistler de aşureye ilgi gösterdi.

Fatih Belediyesi ve Malatya Pazarı işbirliğinde Muharrem ayı dolayısıyla tarihi Mısır Çarşısı’nda bu yıl 22’si düzenlenen programda binlerce vatandaşa aşure dağıtıldı.

Tarihi Mısır Çarşısı'nda aşure ikramına yoğun ilgi

Duaların okunmasıyla başlayan etkinlikte kazanın başına geçen ustalar, uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara aşure ikramında bulundu. 13 bin kişilik aşurenin dağıtıldığı programa turistler de ilgi gösterdi. Kazandaki aşurenin üzerine narlardan yapılan Türk bayrağı ise vatandaşların ilgi odağı oldu.

Bazı vatandaşlar ise uzun kuyruklara rağmen yeniden aşure yiyebilmek için bir kez daha sıraya girdi.

 Tarihi Mısır Çarşısı'nda aşure ikramına yoğun ilgi - Resim : 2

Aşurenin püf noktaları hakkında vatandaşlara önerilerde bulunan usta Süleyman Kazar, “ Geleneksel aşuremizde nohut, fasulye, buğday, kayısı, üzüm meyve kurusu, süt, seker, nar, damla çikolata, gibi birçok ürün kullandık.

Tarihi Mısır Çarşısı'nda aşure ikramına yoğun ilgi - Resim : 3

Sabahtan başladık izdiham devam ediyor. Evlerinde aşure yapacak hanımlara tavsiyem bir miktar da süt katsınlar, hem beyazlatır hem lezzet verir” diye konuştu.

Tarihi Mısır Çarşısı'nda aşure ikramına yoğun ilgi ile ilgili etiketler Muharrem ayı Aşure Fatih Belediyesi malatya pazarı mısır çarşısı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.