Tarihi geçmiş maskara gözünü yavaş yavaş kör ediyor!

Avustralyalı kadın, 20 yıllık makyaj malzemesini kullanınca gözü enfeksiyon kaptı. Doktorlar, talihsiz kadının 3 yıl içinde tamamen kör olmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyor.

Avustralya'nın Adelaide şehrinde yaşayan Shirley Potter, makyaj çantasında bulduğu 20 yıllık bir maskarayı kullanarak dışarı çıktı. Akşam eve döndüğünde gözünde yanma ve ağrı hissetmeye başlayan kadın, makyajını silerek uyudu. Sabah uyandığında daha şiddetli bir ağrı ve gözlerinde aşırı şişlik hisseden kadın, sıkıntılarından kurtulamayınca günler sonra doktora gitti.

3 YIL İÇİNDE TAMAMEN KÖR OLACAK

Gözünün enfeksiyon kaptığı tespit edilen kadında görme kaybı oluşmaya başlamıştı. Doktorlar yaptıkları tetkiklerde, gözlerde kalıcı hasar oluştuğunu ve en geç 3 yıl içinde tamamen kör olacağını Potter'a söyledi.

MASKARA ENFEKSİYONA YOL AÇTI

Doktorlara durumu anlattığında enfeksiyona sebep olan durumun, tarihi yıllar önce geçmiş olan maskaradan kaynaklandığını öğrenen Potter'ın dünyası başına yıkıldı.

Tarihi geçmiş maskara gözünü yavaş yavaş kör ediyor!

MAKYAJ MALZEMELERİNDE SON KULLANMA TARİHİNE DİKKAT

Avustralya basınında geniş yer bulan olay sonrası uzmanlar uyarılarda bulundu. Makyaj malzemelerinin son kullanma tarihinin göz ardı edilmemesini söyleyen Dr. Sally Nolan, aksi halde ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini söyledi.

Nolan göz bölgesinde kullanılan ürünlerde daha da hassas olunması gerektiğini ifade ederken, ürünleri 3-6 aydan fazla kullanılmamasına dikkat çekti.

Tarihi geçmiş maskara gözünü yavaş yavaş kör ediyor! ile ilgili etiketler kör maskara tarihigeçmiş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.