Tarihçi Radi Dikici hayatını kaybetti

Müzeyyen Senar ve Zeki Müren biyografilerinin yazarı, yazar, tarihçi, eski Maliye Müfettişi Radi Dikici 83 yaşında hayatını kaybetti.

Radi Dikici, Cumhuriyet'in Divası adıyla yayımlanan Müzeyyen Senar biyografisi ve Aşkın Kavurduğu Güneş adıyla yayımlanan Zeki Müren biyografisi ve Bizans tarihi konusundaki kitapları ile ünlenmeşti.

Samsun'da 1937 yılında doğan Dikici, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur.

Maliye Bakanlığı'nda Maliye Teftiş Kurulu'nda görev yaptı. 12 yıl Maliye Müfettişliği yaptı. Daha sonra özel sektörde yöneticilik görevi üstlenen Dikici, İstanbul Sanayi Odası'nda 12 yıl meclis üyeliği yaptı.

Kişisel dostluğunu kazandığı, Türk müziğinin en büyük ses ve yorumcularından Müzeyyen Senar'la yaptığı görüşmeleri kayıt altına alarak “Cumhuriyetin Divası” adıyla yayımlayan Radi Dikici, arşivlere kıymetli bilgiler kazandıran bu eseriyle büyük bir ilgi gördü.

Radi Dikici, vefatının ardından yakınlarıyla görüşüp günlüklerden de yararlanarak yazdığı Zeki Müren biyografisi ile de kayıtlara önemli bilgiler geçirdi.

Kitapları:

Dört İstanbul,
Bizans İmparatoru Büyük Theodosius,
Theodora,
Bizans İmparatorluğu Tarihi İmparator Heraklius,
Şu Bizim Bizans,
Bizans'ı Anlamak,
Büyük Konstantin Helena ve Fausta.

Tarihçi Radi Dikici hayatını kaybetti ile ilgili etiketler ölüm Radi Dikici
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.