Tarih verdiler! Listede Türkiye de var

Birleşmiş Milletler (BM), üye ülkelerin istihbarat servisleri tarafından sağlanan bilgilere dayanarak kritik bir rapor hazırladı.

Raporu hazırlayan gözlemciler, uluslararası terörizmde son dönemde yaşanan duraklamanın kısa süre içinde sona erebileceğini ve yeni yıl öncesi yeni bir saldırı dalgasının mümkün olabileceğini belirtti.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre; BM gözlemcileri, DAEŞ saflarında savaşmaya giden ve sağ kalmış olabilecek 30 bin yabancı teröriste ilişkin kaygıları gündeme taşıdı. Raporda, DAEŞ üyelerinin Türkiye’ye kaçmaya çalışabileceği de belirtildi.

SALDIRILAR AZALDI AMA…

Buna göre; söz konusu yabancı teröristler yakın gelecekte uluslararası bir kaygı kaynağı haline gelebilir. Bazıları el-Kaide’ye katılabilir, bazıları ortaya çıkabilecek başkaca terör örgütlerine girebilir. Bazıları örgüt lideri olabilir ya da terör örgütlerine üye kazandıran pozisyonlara geçebilir.

Rapor, teröristlerin Türkiye, Fransa, Belçika ve Almanya’da yüzlerce sivili katlettiği 2015 ve 2016’dan bu yana daha az başarılı saldırı gerçekleştirdiğinin altını çizse de Avrupa için tehdit seviyesinin yüksek olmaya devam ettiğini belirtiyor.

Tarih verdiler! Listede Türkiye de var ile ilgili etiketler DEAŞ BM
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.