Tapuda rüşvet çarkının detayları ortaya çıktı

Küçükçekmece Tapu Müdürlüğünü merkez alan İstanbul ile birlikte 3 ilde yapılan rüşvet operasyonunun detayları ortaya çıktı. Rüşvet alıp verme işlemini zarflarla yapan şüpheliler, bu zarfların içinde para olduğunu inkar etmişlerdi. Ancak zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda zarflarla paralar ele geçirildi. Rüşvet çarkı işe şöyle işliyordu: Uzun sürecek işler rüşvetle hızlandırılıyor, verilen para beğenilmeyince işler yavaşlatılıyordu. Gözaltına alınan 39 şüpheliden 25'i tutuklandı

İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Küçükçekmece Tapu Müdürlüğündeki rüşvet iddiaları üzerine detaylı bir çalışma yaptı. Ardından ekipler, İstanbul merkezli 3 ilde operasyon gerçekleştirdi.

TRT Haber'in haberine göre, aralarında tapu müdürünün de olduğu 11'i memur, 39 şüpheli rüşvet alıp verdikleri gerekçesi ile gözaltına alındı. Rüşvet çarkının detayları ise ortaya çıktı.

Tapuda rüşvet çarkının detayları ortaya çıktı

İŞLEMLER RÜŞVETLE HIZLINDIRILIYOR YA DA YAVAŞLATILIYORDU

Şüpheliler, uzun sürecek işlemleri para alarak hızlandırıyordu.

Ancak iddiaya göre, rüşvet daha çok, memurlar ve müteahhitler adına iş takibi yapanlar arasında dönüyordu.

Şüpheli tapu müdürü ise iddiaya göre müteahhitler ile memurlar için rüşvet pazarlığı yapıyordu.

Ayrıca rüşvet olarak verilen para beğenilmezse, iş hızlandırılmak yerine, daha da yavaşlatılıyordu.

İddiaya göre, alınan paralar ise tapu müdürü ve tapuda çalışan memurlar arasında paylaşılıyordu.

Tapuda rüşvet çarkının detayları ortaya çıktı - Resim : 2

RÜŞVET PARASI ZARF İÇİNDE DAĞITILIYORDU

Rüşvetin miktarı ise tapu verilecek yerin büyüklüğüne göre belirleniyordu. Duruma göre rüşvet 10 bin liraya çıkabiliyordu.

Örneğini şüphelilere ait bir adreste yapılan aramada, zarflar içinde 36 bin lira bulundu. Şüpheliler inkar etse de zarflarla ilgili beyanları aralarındaki çelişkiyi de ortaya çıkardı. 

Kimine göre zarfların içindeki paralar yaptığı "birikim"di. Kimine göre ise "müşterilerden zarf içinde alınan eksik evrak"tan başka bir şey değildi. İçinde eksik evrak var denilen zarf, bir şüphelinin ceketinden çıktı. İddia edilenin aksine zarfın içinde eksik evrak değil, rüşvet olarak verildiği belirlenen para bulunuyordu.

Tapuda rüşvet çarkının detayları ortaya çıktı - Resim : 3

Olayla ilgili gözaltına alına 39 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta alınan ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 39 şüpheliden 25'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Tapuda rüşvet çarkının detayları ortaya çıktı ile ilgili etiketler Küçükçekmece Rüşvet Tapu polis tapu müdürlüğü kaçakçılık ve organize suçlar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.