Tanrı'nın ''Şifalı Eli'' John of God kanseri ameliyatsız mı iyileştiriyor? John of God kimdir?

Söylenen o ki, görmeyen gözleri açıyor, kötürümleri ayağa kaldırıyor, herkesin gözü önünde, kansız-acısız ameliyatlarla bünyeden kanseri çekip alıyor. Peki kim bu Türkiye’yi de etkisine alan John of God? Hastalarını nasıl tedavi ediyor? Tedavi yöntemleri nelerdir? Kanser tedavisi ameliyat olmadan mümkün mü? Ameliyatsız nasıl tedavi ediyor? İşte John of God hakkında detaylar...

Brezilya'da hastalarını ameliyatısız tedavi eden, Türkiye'den deoldukça takip edilen John of God hastalıkları ameliyatsız tedavi etmesiyle biliniyor. Dünyanın her kesiminden insanın akın ettiği meditasyon yöntemiyle hastalıklara çözüm bulmasıyla ünlü John of God mucize olarak nitelendiriliyor. Peki kim bu John of Good? Hastalarını nasıl tedavi ediyor? Derdi bulunamayan kanser nasıl olurda ameliyatsız tedavi ediliyor? Ameliyat olmadan hastalıkların tedavisi mümkün mü? İşte ayrıntılar...

Taksim’de bir binanın altıncı katı. 20-25 kişilik gruptaki herkes üstüne beyaz giymiş. Aralarında tek tük erkekler de var ama çoğunluk 30-50 yaş arası hanımlar. Derin nefes almaları, rahatlamaları, isterlerse yanlarında getirdikleri bandana ya da eşarplarla gözlerini kapatabilecekleri söyleniyor.
562b543e67b0a90e1c7d9e68

Taksim’deki meditasyon seansı
Birazdan, dünyanın başka başka yerlerindeki benzer gruplarla aynı anda, aynı merkezle eşzamanlı olarak meditasyona başlayacaklar. Bağlanacakları merkez, Taksim’den 10 bin 192 kilometre uzaklıkta, Brezilya’nın başkenti Brasilia’ya arabayla bir buçuk saat uzaklıktaki Abadiania.

562b54bf67b0a90e1c7d9e7c

İYİLEŞENLERİN KOL DEĞNEKLERİNDEN MÜZE

İnananlarının deyişiyle, ‘John of God’ yani Tanrı’nın John’unun, görmeyen gözlere fer, kötürüm bacaklara derman, kanserli bünyelere ücretsiz şifa dağıttığı iddia edilen kasaba.

Bu kasabada ‘Casa’ (Portekizce ev) denilen bir tür ‘şifa-çiftliği’ kurmuş ve aradan geçen 30 yılda milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamış. Kimisini kristal odalarda tedavi ederek, kimisine merkeze yakın kutsal bir şelalede yıkanmasını salık vererek, bazen sadece bakarak (hatta sadece uzaktan fotoğrafına bakarak), bazen de basit bir makasla burundan beyin tümörü çekerek!
Şifa bulacağım diye bir haftalığına giden de var, dizinin dibinde ev tutup yerleşen de. Bilimsel tıp vurdukça; takipçileri, iyileşen kötürümlerin kol değnekleri ve tekerlekli sandalyelerinden oluşturulmuş müzesinden dem vuruyor.
Doktorlar “Sakın ha” dedikçe, tedavi sırasında içine giren hekim ruhlarla birlikte yüzünün ifadesinin, sesinin tonunun ve gözünün renginin nasıl değiştiği anlatılıyor.

ACISIZ-KANSIZ AMELİYATLAR

Modern tıpçılar ve bilim insanları zavallı hastaların umutlarını sömürdüğü gerekçesiyle onu topa tutuyor ama onu bir ‘aziz’ mertebesinde gören inananları, bu tüyler ürperten ameliyatların videolarını internette paylaştıkça ünlüsü-ünsüzü soluğu Abadiania’da alıyor.

562b54bf67b0a90e1c7d9e7a

Bıçakla katarakt ameliyatı yaparken.

TÜRKİYE'DEN HANGİ ÜNLÜLER GİDİYOR?

Boş verin Naomi Campbell’i falan... Son örnek bizden/içimizden gelsin: Geçen hafta Hande Yener, MS hastası arkadaşı Serdar Ortaç’ı şifacıya götürmek istediğini açıkladı: “Bir şifacı buldum. Serdar bu konuda bana güveniyor. Şifacının videosunu da gördü. Belki klibi çektikten sonra atlar bir haftalığına Brezilya’ya gideriz.”

BEN BİR ÇİFTÇİYİM

Gerçek adı Joao Teixeira de Faria. 74 yaşında. Tıp eğitimi yok. Dünyada ‘John of God’, Brezilya’da ‘Joao de Deus’ olarak biliniyor. Rivayet o ki ilk kez 16 yaşında kehanetlerde bulunmaya başlamış. Ama mesleği sorulduğunda “Çiftçiyim” diye cevap veriyor.

TÜRKİYE'DEN TURLAR DÜZENLENİYOR

John of God’ın kasabasını her hafta üç-dört bin kişi ziyaret ediyor. Zengin, fakir, yaşlı ya da genç... Felçli, siroz, sağır ya da kör... Amerikalı, İranlı, Hintli ya da Türk... Evet Türk! Kimi merak, kimi spiritüel konularda kendini geliştirmek, kimi de şifa bulmak umuduyla. Bunlardan biri de Can Aydoğmuş...

562b54bf67b0a90e1c7d9e7e

Abadiania’ya kaç kere gittiniz?
Yedi kere.

Bu gezileri organize eden şirketler mi var?
İsteyen çantasını alır gider. Ama transfer, rehberlik, konaklama organizasyonu yapan şirketler de var.

Ne kadar ücret alınıyor?
Kalınacak süreye göre. Bir hafta 1290 dolar. Uçak bileti hariç. Kimi milleriyle alıyor, kimi ucuza, kimi son anda daha pahalıya.

Kaç kişiyle gidiliyor turlara?
Değişiyor; bazen 10, bazen 20. En son ağustos ayında 11 kişi gittik.

Tanrı’nın Şifalı Eli kanseri ameliyatsız mı iyileştiriyorAbadiania’da yaşandığı iddia edilenler dünya medyası için de bir fenomen. ABD’li sunucu Oprah Winfrey oraya gidip röportaj yapabilmek için üç yıl bekledi.

Bugüne kadar toplam kaç kişi gitti?
Başka yollarla gidenler de var tabii. Benim bildiğim 60-70 kişi kadar.

Oraya götürdüğünüz insanlardan, bilimsel yöntemler dışında şifa bulana hiç tanık oldunuz mu?
Fotoğraftan bile! Bir hanım arkadaşımızın annesinin sirozu iyileşti.

562b54bf67b0a90e1c7d9e78

GEZİLERE KATILANLARIN ANLATTIĞI İNANILMAZ ŞEYLER

Nur Eresin (kırmızı çember): 2013’te John of God’dan bahsedildiğini duydum. 20 yaşındaki oğlumla birlikte gitmeye karar verdik. John of God’ı bir kez operasyon yaparken izledim. Bedenine bir başka ruhun girişini ve ondaki değişimi izledim. Bakışları, duruşu her şeyiyle değişti.

Ayhan Kızılırmak (mavi çember): Bir doktor olarak gördüğüm şeyleri kesinlikle mantıklı bir şekilde açıklayamayacağım. Uyguladığı operasyonlarda kan bile akmıyor. Yaptığı şeyler bir insanın yapabileceği şeyler değil. Ben kendi adıma birçok mucizeyle ve deneyimle döndüm oradan.

562b54bf67b0a90e1c7d9e80

HABERCİ ŞÜPHECİLİĞİYLE GİTTİM

‘Casa’ yani John of God’ın evini ziyaret edenlerden biri de gazeteci Ayşegül Ekinci: “Bana ondan ilk kez genel cerrah olan abim bahsetmişti. Haberci şüpheciliğiyle gittim. Yaptığı ameliyatları gördüm. ‘Koltuk değneklerini fırlatıp koşarak gitti’ demeyeceğim ama yürüme kabiliyetlerinde artış olan insanlar tanıdım. Tabii plasebo etkisi de olabilir ama orası spiritüel bir hastane gibi.”

O, MİLLİ HAZİNE GİBİ KORUNAN BİR FENOMEN

Peru Başkanı, Brezilyalı bakanlar gibi üst düzey politikacıları iyileştiren John of God, bugün herkes tarafından kabul edilen ve adeta milli bir hazine olarak görülen, korunan bir şifacı. Her yıl milyonlarca insan, mucize için Brezilya’daki küçük Abadiania kasabasına, John of God’ın Casa de Dom Inacio adındaki kliniğine akın ediyor. AIDS, kanser, depresyon, MS veya felç... Aklınıza gelebilecek her türlü hastalıktan iyileşme, dönüşüm için John of God’ın yaşadığı kristal madenine meditasyon ve inziva için geliyor. En büyük hayranlarından biri dünyaca ünlü televizyoncu Oprah Winfrey, ona gidip iyileşen insanları defalarca programına çıkardı. İki sene bekledikten sonra merkezine gidip röportaj yapabildi.

Kısa bir ropörtaj

Neden size John of God (Tanrı’nın John’u) diyorlar?
- Abadiania’daki çalışmalarıma başladığımda bana John of Abadiania (Abadiania’nın John’u) diyorlardı. Daha sonradan ‘John of God’ olarak anılmaya başladım. Spiritüel tedavilerde ruhsal varlıkların beni aracı olarak kullanmaları ile bana bu ismi vermelerinin ilgisi olduğunu zannediyorum.
Evliliğiniz, çocuklarınız, arkadaşlarınız? Nasıl bir hayatınız var?
- Herkes gibi; sıradan...
Burada gerçekleştirdiğiniz ruhani hizmetleri başka şehirlerde ya da ülkelerde de veriyor musunuz?
- Evet, zaman zaman başka yerlere de gidiyordum. Şimdiye kadar Amerika Birleşik Devletleri, Portekiz, İspanya, Yunanistan, Bolivya, Peru, Paraguay, Arjantin ve Yeni Zelanda’ya gittim. Ancak artık pek seyahat etmiyorum.
Buraya neden Casa de Dom Inacio deniyor?
- Aslında bu tamamen kendiliğinden gelişti. Benim Abadiania’da kanallık yaparak gerçekleştirdiğim ilk prosedür bir doğum olayıydı ve bu doğum, ruhsal varlık Saint Ignatius tarafından gerçekleştirildi. Saint Ignatius’un gözü her zaman Casa’nın üzerindedir, dolayısıyla ben de kendisine bir hürmet göstergesi olarak bu spiritüel merkeze Casa de Dom Inacio adını verdim.

JOG_3

9 YAŞINDA MEDYUM

Medyumluk yeteneğinizi ne zaman fark ettiniz?

- 9 yaşımda, Itapaci’de yaşıyordum. Annemle birlikte Itapaci’ye birkaç kilometre mesafede bir kasabaya gidiyorduk. Anneme şiddetli bir fırtına çıkacağını, birçok evin zarar göreceğini söyledim. Bu sırada gökyüzü açık ve güneşliydi. Annem boş konuşmamam gerektiğini söyleyip beni susturdu. Biz Ponte Nova kasabasına vardığımızda şiddetli bir fırtınanın kasabanın üzerinden geçtiğini ve onlarca eve zarar verdiğini gördük.

Türkiye’de çok tanınan ve sevilen bir kişisiniz, sizin sayenizde Türkiye’de de iyileşmiş çok kişi var. Bu yüzden Türkiye’de çok ünlüsünüz. Kendinizle ilgili, misyonunuzla ilgili bize ne söyleyebilirsiniz?
- İnsanları çok seviyorum, eğer Tanrı izin verirse bir gün Türkiye’yi ziyaret etmeyi çok isterim.
Casa de Dom Inacio oldukça güçlü bir enerjiye sahip, bize biraz buranın enerjisinden bahseder misiniz?
- Casa de Dom Inacio’nun gücü Tanrı’nın gücü ve ışığın gücüdür.
Kanallık yaptığınız Türk bir ruhsal varlık var mı?
- Evet, var. Türk insanları bilge ve gerçeği biliyorlar. Işığın olduğu her yerde Tanrı vardır.
Türkiye’den birçok insan buraya gelmek istiyor...
- Bu tamamen kişinin kendi isteği ve tercihi ile ilgili bir durum. Ben onlara gelmeleri gerektiğini söylemek için burada değilim. Işığa ve Tanrı’nın gücüne inanıyorlarsa ve gelmek yönünde niyetleri varsa gelebilirler.
Bazı insanlar ne iyileştirilebilir, ne iyileştirilemez diye soruyorlar?
- Ben bir doktor değilim bu tamamen Tanrı’nın gücü. Doktorların doktoru Tanrı’nın gücüdür. Ben bunu söylemek için burada değilim.
Peki bağlantının bitişi ne zaman oluyor?
- Varlık odasındayken. Bağlantı bittiğinde kendimi biraz bitkin hissediyorum ve toparlanabilmek için biraz dinlenmeye ihtiyacım oluyor.
Aracılık ettiğiniz spiritüel ameliyatları daha sonradan izleme fırsatınız oldu mu?
- Evet. Daha önce söylediğim gibi bağlantı esnasında uykuda gibi olduğum için o anda olup bitenin çok farkında olmuyorum. İlk kez spiritüel bir ameliyatın kaydını bana gösterdiklerinde gerçekten gözlerime inanamadım.
Ruhsal varlıklarla konuşmak mümkün mü?
- Evet, bu mümkün.
Peki bir medyum ne söylediğinin farkında olmadan, ruhsal varlığın yönlendirdiği şekilde konuşur mu?
- Evet, aslında burada her zaman olan şey bu zaten.
Bu kadar yoğun şekilde insanlarla ilgilenmek çok yorucu değil mi?
- Ben isyonumu en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyorum. Herkesin haftada en az bir gün dinlenmeye ihtiyacı vardır. Ben salı günleri dinleniyorum, diğer günler çalışıyorum.
Herhangi bir ruhsal varlıkla bağlantıya geçmeden şifa verdiğiniz birileri oldu mu?
- Hayır. Daha önce söylediğim gibi ben sadece bir aracı, bir enstrümanım. Sadece Tanrı şifa verebilir. Ruhsal varlıklarla bağlantıda olmadığım zamanlarda tamamen sıradan bir insanım.
Ruhsal varlıkların bir kimseyi şifalandırmaları üzerinde herhangi bir etkiniz var mı?
Hayır. Birinin şifa bulması için ben ancak dua edebilirim, ruhsal varlıklara müdahale etmek benim yeteneklerimin dışındadır.
Türkiye’de çok tanınan ve sevilen bir kişisiniz, sizin sayenizde Türkiye’de de iyileşmiş çok kişi var. Bu yüzden Türkiye’de çok ünlüsünüz. Kendinizle ilgili, misyonunuzla ilgili bize ne söyleyebilirsiniz?
- İnsanları çok seviyorum, eğer Tanrı izin verirse bir gün Türkiye’yi ziyaret etmeyi çok isterim.
Casa de Dom Inacio oldukça güçlü bir enerjiye sahip, bize biraz buranın enerjisinden bahseder misiniz?
- Casa de Dom Inacio’nun gücü Tanrı’nın gücü ve ışığın gücüdür.
Kanallık yaptığınız Türk bir ruhsal varlık var mı?
- Evet, var. Türk insanları bilge ve gerçeği biliyorlar. Işığın olduğu her yerde Tanrı vardır.
Türkiye’den birçok insan buraya gelmek istiyor...
- Bu tamamen kişinin kendi isteği ve tercihi ile ilgili bir durum. Ben onlara gelmeleri gerektiğini söylemek için burada değilim. Işığa ve Tanrı’nın gücüne inanıyorlarsa ve gelmek yönünde niyetleri varsa gelebilirler.
Bazı insanlar ne iyileştirilebilir, ne iyileştirilemez diye soruyorlar?
- Ben bir doktor değilim bu tamamen Tanrı’nın gücü. Doktorların doktoru Tanrı’nın gücüdür. Ben bunu söylemek için burada değilim.

JOG_6

KANALLIK YAPTIĞIM İLK RUHSAL VARLIK HAZRETİ SÜLEYMAN’DI

Sizin kanallığınız aracılığıyla gerçekleşen ilk spiritüel ameliyatı anlatır mısınız?
- 16 yaşındaydım, Campo Grande’de yaşıyordum. Kanallık yaptığım ruhsal varlık Hazreti Süleyman’dı.
Ruhsal bir varlıkla bağlantıda olduğunuz anda neler hissediyorsunuz?
- Hiçbir şey görmüyorum ve hiçbir şeyin farkında olmuyorum. Uykudaymışım gibi bir his. Ben sadece ruhsal varlıkların kullandığı bir aracı, bir enstrümanım. Aslına bakarsanız o sırada neler olup bittiğinin farkında olmak ilginç bir deneyim olabilirdi ancak bu mümkün değil.
Sizinle bağlantıya geçen kaç tane ruhsal varlık var?
- Benimle bağlantıya geçen birçok ruhsal varlık var, sayısını tam olarak bilmiyorum. Birçoğu da benimle bağlantıya geçeden sadece enerji gönderiyor.

RUHSAL VARLIKLARLA KONUŞMAK MÜMKÜN

Ruhsal varlıklar neden çoğunlukla kendilerini tanıtmıyorlar?
- İsimlerin bir önemi yok.
Hangi dine mensupsunuz?
- Yaradan’a inanıyorum, dinin herhangi bir önemi yok. Hepimiz Tanrı’nın çocuklarıyız ve bütün dinler saygı duyulmayı hak ediyor. Medyumluk herhangi bir dine bağlı değildir. Din insanların yarattığı bir şeydir, oysa medyumluk öyle değildir. Sevgi ve yardımseverlik dinden bağımsız, dinlerüstü olgulardır.
Sizinle bağlantıya geçmeleri nasıl gerçekleşiyor?
- Bir yayılım hissediyorum ve hemen ardından bir-iki saniye içerisinde bağlantı kuruluyor. Yayılım dediğim şey bir işaret, mesaj gibi bir şey. Yoğun şekilde ruhsal bir iç huzur hissediyorum ve içim mutlulukla doluyor. Bunlar benim için bağlantının başlayacağını gösteren işaretler.
Peki bağlantının bitişi ne zaman oluyor?
- Varlık odasındayken. Bağlantı bittiğinde kendimi biraz bitkin hissediyorum ve toparlanabilmek için biraz dinlenmeye ihtiyacım oluyor.
Aracılık ettiğiniz spiritüel ameliyatları daha sonradan izleme fırsatınız oldu mu?
- Evet. Daha önce söylediğim gibi bağlantı esnasında uykuda gibi olduğum için o anda olup bitenin çok farkında olmuyorum. İlk kez spiritüel bir ameliyatın kaydını bana gösterdiklerinde gerçekten gözlerime inanamadım.
Ruhsal varlıklarla konuşmak mümkün mü?
- Evet, bu mümkün.
Peki bir medyum ne söylediğinin farkında olmadan, ruhsal varlığın yönlendirdiği şekilde konuşur mu?
- Evet, aslında burada her zaman olan şey bu zaten.
Bu kadar yoğun şekilde insanlarla ilgilenmek çok yorucu değil mi?
- Ben misyonumu en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyorum. Herkesin haftada en az bir gün dinlenmeye ihtiyacı vardır. Ben salı günleri dinleniyorum, diğer günler çalışıyorum.
Herhangi bir ruhsal varlıkla bağlantıya geçmeden şifa verdiğiniz birileri oldu mu?
- Hayır. Daha önce söylediğim gibi ben sadece bir aracı, bir enstrümanım. Sadece Tanrı şifa verebilir. Ruhsal varlıklarla bağlantıda olmadığım zamanlarda tamamen sıradan bir insanım.
Ruhsal varlıkların bir kimseyi şifalandırmaları üzerinde herhangi bir etkiniz var mı?
Hayır. Birinin şifa bulması için ben ancak dua edebilirim, ruhsal varlıklara müdahale etmek benim yeteneklerimin dışındadır.
Tedavilerle ilgili hayal kırıklıkları yaşadığınız oluyor mu?
- Eğer bir kişi iyileşir ve daha sonra özensiz ve ihmalkâr bir hayat yaşamaya dönerse buna çok üzülüyorum. Böyle vakalar oluyor.
Tanrının şifalı eli John of God: Türk insanları bilge ve gerçeği biliyorlar

İYİLEŞMESİ MÜMKÜN OLMAYAN BİR HASTALIK YOKTUR

Casa de Dom Inacio’da ne tür hastalıklar tedavi ediliyor?
- İyileşmesi mümkün olmayan hiçbir fiziksel hastalık yoktur, tüm hastalıklar iyi ruhların desteğiyle iyileşebilir.
Bir hastanın iyileşip iyileşmeyeceği anlaşılabiliyor mu?
- Şifalandırma işlemini ruhsal varlıklar gerçekleştirdiği için bunu da sadece onlar biliyor.
Ruhsal varlıklarla bağlantınız hayatınızın herhangi bir döneminde kesintiye uğradı mı?
- Çok hasta olduğum zamanlarda ruhsal varlıklardan bazıları yalnızca benimle ilgilenmek için bağlantıya geçiyorlar.
Medyum olarak misyonunuzu ne zaman tamamlayacaksınız?
- Bunu sadece Tanrı bilir. Ben bu misyonu kabul ettim ve elimden gelenin en iyisini yaparak misyonumu tamamlamaya çalışıyorum.

Tanrı'nın ''Şifalı Eli'' John of God kanseri ameliyatsız mı iyileştiriyor? John of God kimdir? ile ilgili etiketler kanser tedavi Brezilya joao teixeira de faria john of god şifa eli mucize meditasyon şifaevi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.