Tanker savaşları devam ediyor: İran'dan yeni hamle!

İran Silahlı Kuvvetleri, Basra Körfezi’nde kaçak yakıt taşıdığı iddia edilen yabancı uyruklu bir gemiye el konulduğunu duyurdu. Söz konusu bölgede uzun süredir ABD, İsrail ve İran arasında 'tanker savaşları' yaşandığı biliniyor.

İran Deniz Donanması Komutanı Ahmed Haciyan, ülkenin güneyinde yer alan Hürmüzgan eyaleti açıklarında kaçak yakıt taşıdığı belirtilen bir gemiye el konulduğunu açıkladı.

TANKER SAVAŞLARI

Söz konusu bölge, ABD, İsrail ve İran arasındaki gerilimin sonucu olarak akaryakıt tankerlerine yapılan sabotajlar, saldırılar, tacizler ve el koymalara sahne oluyor.

Haciyan, "Yapılan incelemenin ardından 150 bin litreden fazla kaçak mazot bulundu" ifadelerini kullanarak yabancı uyruklu gemide bulunan 11 mürettebatın gözaltına alındığını aktardı.

Haciyan, İran ekonomisini korumak için donanmanın "akaryakıt kaçakçılığıyla kararlı bir şekilde ilgileneceğini" söyledi.

 

 

Tanker savaşları devam ediyor: İran'dan yeni hamle! ile ilgili etiketler İran tanker basra körfezi el koydu
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.